Abone Ol

Bülent Arınç'tan Fethullah Gülen'e büyük övgü!

10'uncu Türkçe Olimpiyatları'na katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fetullah Gülen'e övgü dolu sözlerle seslendi.

Bülent Arınç'tan Fethullah Gülen'e büyük övgü!

O muhteşem insana, hüzünlü gurbetten, şimdi Bursa'yı seyreden bu güzel insana, muhterem Fetullah Gülen Hoca Efendi'ye şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hayırlı ve uzun ömürler versin"

"O muhteşem insana, hüzünlü gurbetten, şimdi Bursa'yı seyreden bu güzel insana, muhterem Fetullah Gülen Hoca Efendi'ye şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hayırlı ve uzun ömürler versin" dedi.Bursa'da bu yıl 25 ülkeden, 65 çocuğun katıldığı 10'uncu Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere özel bir jetle kente gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ilk olarak Ulucami'de akşam namazını kıldı. Daha sonra etkinliğin yapılacağı Atatürk Stadyumu'na geçen Başbakan Arınç, burada çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerin gösterilerini izledi. Türk Sanat Müziği'nden, Türk Halk Müziği'ne, halk oyunlarından çeşitli skeçlere kadar pek çok gösterinin yer aldığı etkinliği yaklaşık 30 bin kişi izledi. Etkinliğin sonunda bir konuşma yapan Arınç, 20 yıldır Türk Okulları'nı takip ettiğini ve gittiği her ülkede devlet başkanlarına, başbakanlara bu okulları anlattığını söyledi. Arınç, "Bu okulların ağızlara alınmadığı, cesaret istediği, sürekli kötülendiği, tehlike olarak görüldüğü günlerde milletvekili olarak, Meclis Başkanı olarak, Başbakan Yardımcısı olarak, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Başkanı olarak gittiğim 100'e yakın ülkede önce Türk okullarını ziyaret ettim. Gititğimiz her ülkede söze bu okullarla başlayıp, bu öğrencilerle sözü bitirdim. Allah bizi mahçup etmedi" diye konuştu.

Türk okullarının dostluk köprüsü kurduğuna dikkat çeken Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teşekkür edecek çok insan var. Ancak vefakarlık içinde bir kişiyi unatmamak lazım. Bu muhteşem bir eser. Bu eserin müessiri yok mu? Bu hizmetlere yön ve fikir veren, hedef gösteren, teşvik eden, arkasında duran birisi yok mu? Elbette hayatını iman ve Kuran'a hizmet etmeye adamış, eğitim hizmetlerine gönül vermiş, fedakarlık ve feragatı öğretmiş güzel bir insana, büyük metüfekkire, büyük dava adamına şükran borcumuz var. O muhterem insana, hüzünlü gurbetten, şimdi Bursa'yı seyreden bu güzel insana, muhterem Fetullah Gülen Hoca Efendi'ye şükranlarımızı sunuyorum, Rabbim hayırlı ve uzun ömürler versin. Bu hizmet bütün dünyayı kaplıyor. Türkiye'de ve dünyada bu okullar sayesinde gönülleri sevgi dolan milyonlarca insan, seni hatırlıyor ve hatırlatıyor."

Arınç daha sonra öğrencilerle birlikte sahnede etkinliğin final şarkısını söyledi. Arınç daha sonra özel jetle Ankara'ya hareket etti.