Abone Ol

Bülent Arınç FETÖ firarisi Mehmet İşler'in pastanesine niye gitti?

Medyafaresi.com özel haber- Bülent Arınç dikkat çeken ziyaretin nedenini açıklarken, sadece "Eskiye dayanan dostluk" demekle yetindi.. Pastane sahibi firari Mehmet işler hakkında tutuklama kararı var.. Bir oğlu ise FETÖ'den halen tutuklu.

Arınç FETÖ firarisinin pastanesine niye gitti?

Dün Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç Kırıkkale’de bir pastane çıkışında ayaküstü habercilerin sorularını yanıtladı. Sıcak gündeme dair açıklamaları kadar ziyaret ettiği adres dikkat çekiciydi.

Çünkü o pastane, hakkında tutuklama kararı olan, yurtdışına kaçan FETÖ firarisi Mehmet işler’e ait.

Bülent Arınç, dikkat çeken bu ziyaretiyle ilgili FOX Haber'in sorularını yanıtlarken şunları söyledi:

“Tokat’tan dönerken eşimle birlikte uğradık. Hanımefendi de oradaydı. Gizli saklı bir ziyaret değil, Bundan özel bir anlam çıkarıp başka yerlere çekilmesin. Askerliğimi yedek subay olarak Kırıkkale’de yaptım. O tarihlerden Beşir Atalay gibi onlarca yüzlerce arkadaşlıklarım, dostluklarım oldu. İşler ailesi de böyledir.”

2013 yılında Bülent Arınç, Başbakan yardımcısıyken Kırıkkale’de Mehmet İşler’e ait pastaneyi ziyaretinde çekilen görüntüler akıllara geldi. Mehmet İşler'le kucaklaşan Arınç, "değerli dostum" ifadesini kullanmıştı.

Arınç’ın dostum dediği Mehmet İşler 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası FETÖ üyeliğinden göz altına alındı, ancak adli kontrolle serbest bırakıldı.. Hakkında yakalama kararı çıkartıldığında ise çoktan yurt dışına kaçmıştı.. FETÖ firarisi Mehmet İşler’in bir oğlu da FETÖ'den halen tutuklu ve cezaevinde bulunuyor.

2016 yılında, Mehmet İşler’in FETÖ'den firari olduğu dönemde de Arınç İşler ailesini ziyaret etmişti Kırıkkale'de.. Habercilere görüntü vermek istemediği için pastane önünde makam aracında görüşmüştü Mehmet İşler'in dışardaki oğluyla.

Son ziyaretini ise Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi sıfatı taşıdğı bir dönemde yani dün, 16 Ağustos 2019'da yaptı…

Bülent Arınç dikkat çeken ziyaretin nedenini açıklarken, sadece "Eskiye dayanan dostluk" demekle yetindi.. Pastane sahibi firari Mehmet işler hakkında tutuklama kararı var.. Yine Fetö’den tutuklu oğlu Bekirhan İşler’in dosyası ise temyiz aşamasında.. Yargıtay'ın bugünlerde vereceği karar bekleniyor.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Medyafaresi.com