Abone Ol

Buket Aydın'dan Fatih Altaylı'ya sert yanıt! O haberi hatırlattı

Kanal D Ana Haber sunucusu Buket Aydın'dan, Nihat Doğan olayıyla ilgili olarak 'Çok daha fazlasını biliyoruz' açıklamasını eleştiren Fatih Altaylı'ya jet yanıt geldi.

Buket Aydın'dan Fatih Altaylı'ya sert yanıt! O haberi hatırlattı

Habertürk Yazarı Fatih Altaylı, dünkü köşe yazısında Kanal D Haber Sunucusu Buket Aydın'ın Nihat Doğan olayıyla ilgili olarak 'Çok daha fazlasını biliyoruz ancak aile ve kızlar için size en steril haliyle aktarmaya çalışıyoruz' açıklamasını eleştirmişti.

Altaylı'nın bu yazısına Buket Aydın'dan jet yanıt geldi.

Aydın, Kanal D ekranlarından verdiği yanıtta şu ifadelere yer verdi.

"Kendisine vücudu parçalanmış halde iki çocuk annesinin fotoğrafını yayınlaması nedeniyle haberciliğine yöneltilen eleştirileri hatırlatırım. O dönemlerde bu eleştirilere 'Haber bu şekilde okunuyor' cevabını vermişti. Biz o atılan manşet gibi aileleri düşünmeden haber yapmıyoruz. Biz ailelerin 18 yaşından küçük çocuklarını ve ailelerin de durumunu düşünerek haber yapıyoruz. Benim tek söylemek istediğim şey buydu. Bir şey sakladığımızı ima etmedim"

İşte o video...

'BU BİR TEHDİT CÜMLESİDİR'

Fatih Altaylı'nın 'Nihat Doğan meselesi ve bir gölge' başlıklı yazısının ilgili kısmı şu şekilde;

...Nihat Doğan’ın Kanal D Haber’e sövmesinin ardından Kanal D Haber sunucusu Buket Aydın Hanımefendi ekrana çıkıp şöyle bir şey söylemiş: “Çok daha fazlasını biliyoruz”

Bu cümle Kanal D Haber’in somut bir olaya, ailenin ifadelerine ve emniyet tutanaklarına dayanarak gündeme getirdiği başarılı bir habere gölge düşürmekten öte bir işe yaraması mümkün olmayan ve bir habercinin asla etmemesi gereken bir cümle. Medya kuruluşları, muhabirler, gazeteler, televizyon habercileri “Daha fazlasını da biliyoruz” diye bir cümle kurmazlar, kurmamalılar.

Medya biliyorsa yazar, duyurur. Kendine saklamaz.Eğer bir haberi saklıyorsanız, bu medya kuruluşu için iyi sicil oluşturmaz.

“Konuşturma bizi” hafif veya ağır bir tehdit cümlesidir.Yayıncılar haberi ve bilgiyi paylaşırlar. Haber ve bilgi ile gözdağı vermezler. Şu olabilir elbet, elinizdeki bilgi yazılmaması gereken, etik olarak veya hukuki olarak yazamayacağınız şeyler olabilir. O zaman da “Daha neler var neler” anlamına gelecek böyle bir cümle kurulmaz.

Şöyle denilebilir: “Bu konuda elimize geçen bilgileri ne yazık ki etik veya hukuki gerekçelerle yayınlayamıyoruz. Ancak tüm bu bilgileri yargı ile paylaştık” veya “Yargının elinde bu konu ile ilgili çok daha önemli ve yüz kızartıcı bilgiler ve deliller var ancak bunları hukuki gerekçelerden dolayı sizlerle paylaşamıyoruz”

Genç meslektaşımın heyecanını ve habercilik hırsını anlıyorum. Saygı da duyuyorum. Ama bir ağabeyinin uyarısını da dikkate alacağını zannediyorum.

Buket Aydın'dan Fatih Altaylı'ya sert yanıt! O haberi hatırlattı - Resim: 1

O MANŞET ÇOK ELEŞTİRİLMİŞTİ

7 Ekim 2011 tarihinde Fatih Altaylı'nın Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendiği Habertürk Gazetesi'nin 'Kadına şiddette son nokta' başlığı altında verdiği haber ve sırtından bıçaklanmış kadın fotoğrafını, sansürsüz bir şekilde vermesi tepkiyle karşılanmıştı.