Abone Ol

Bu illerde yaşayanlar dikkat !

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli için kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı yapıldı.

Bu illerde yaşayanlar dikkat !

Elazığ’da bulunan Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi son meteorolojik değerlendirmelere göre uyarıda bulunarak, rüzgar ile toz taşını sırasında yağmur beklendiğinden, yağışların çamur şeklinde düşme ihtimali olduğunu bildirdi. Merkezden yapılan açıklamada, “Rüzgarın Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde güneyli yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli saatte 30 -50 kilometre esmesi, güneyli rüzgarla birlikte toz taşınımı beklenmektedir. Bu süre içerisinde yer yer sağanak yağmur da beklendiğinden, yağışların çamur şeklinde düşmesi tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve toz taşınımından oluşabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli, tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.
Ayrıca yetkililer, vatandaşların rüzgar nedeniyle çatı uçması, ağaç, direk devrilmeleri ile yolculuğa çıkanların görüş mesafesindeki azalmaya dikkat etmesini istedi.
(İHA)