Abone Ol

Böylesi ilk kez oluyor! Anıtkabir'e gelen üniformalı askerlere kimlik kontrolü

30 Ağustos Zafer Bayramı için Anıtkabir'e gelen üniformalı askerler bile tek tek aranarak alana alındı.

Anıtkabir'e gelen üniformalı askerlere kimlik kontrolü

Kapıda görevli meslektaşları, subay, astsubay ve erbaşları x-ray cihazlarından geçirerek güvenlik kontrolü yaptı. Askerlerin kimliklerine de tek tek bakıldı.

30 Ağustos törenleri nedeniyle Anıtkabir bugün tarihi günlerinden birisine daha ev sahipliği yaptı. Zafer Bayramı nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren Anıtkabir ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Çevre yollardan bir bölümü trafiğe kapatıldı. Anıtkabir‘de ilk kez bariyer uygulaması da yapıldı. Anıtkabir avlusuna sabah 08.00’den itibaren metal bariyerler yerleştirilmeye başlandı. Anıtkabir’e gelen herkes önce x-ray cihazlarından geçti ardından kimliklerini kontrol ettirdi.

ASKERLERİN DE ÜZERİ ARANDI

Törene gelen askerler de birer birer x-ray cihazlarından geçerek alana girebildi. Üniformalı askerler kimliklerini de güvenliği sağlayan inzibat personeline gösterdi.

Anıtkabir güvenliğini gün boyunca resmi kıyafetli askerler sağladı. Ayrıca tören alanı ile Anıtkabir içinde ve çevresinde 30 Ağustos nedeniyle, 450 sivil kıyafetli asker de görevlendirildi. Alınan önlemleri, Anıtkabir komutanı Piyade Albay Nezih Aşıcı da bizzat denetledi.

sözcü