Abone Ol

Bomba Abdullah Gül iddiası! 100 bin imza...

Son dönemde pasif beklemeden aktif beklemeye geçtiği belirtilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili bomba bir iddia daha geldi. Gül’ün cumhurbaşkanı seçiminde, 100 bin kişi tarafından aday gösterileceği öne sürüldü.

Bomba Abdullah Gül iddiası! 100 bin imza...

Son dönemde bir hareketlenme görüntüsü veren ve kendisini ziyaret edenlere "Böyle gitmez" demeye başladığı belirtilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2019 cumhurbaşkanlığı seçiminde, 100 bin kişi tarafından aday gösterileceği öne sürüldü.

Anayasa değişikliğine göre, 100 bin seçmenin imzasıyla, 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olunabiliyor.

GÜL'ÜN ÇIKIŞLARINA CEVAP GELMEDİ

Abdullah Gül 9 Kasım’da Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki konuşmasında “Dış politikasının güçlü olabilmesi için bir ülkenin önce evinin içinin düzenli olması lazım. Evinin içi düzenli olmayan bir ülkenin çok güçlü bir dış politika güdebilmesi mümkün değildir” diyerek hükümeti özeleştiriye çağırmıştı. Gül’ün sözlerine Erdoğan ve AKP’den tepki gelmedi.

ELEŞTİRİLERİNİ ERDOĞAN'A İLETİYOR

Kulislerde, Gül’ün özellikle OHAL uygulamalarına yönelik bazı eleştirilerini kendisini ziyarete gelen AKP’lilere ilettiği ve bu sözlerin Erdoğan’a kadar ulaştığı konuşuluyor.

Aldığı karar gereği siyasi hiçbir davete katılmayan Gül’ün cumhurbaşkanı seçiminde 100 bin kişi tarafından aday gösterileceğine yönelik konuşmalar da kulislerde konuşulan başka bir konu.

YANINA GİDENLERE NELER SÖYLÜYOR?

Son döneme kadar tavır koymamaya çalışan Gül'ün artık tavır koymaya başladığını belirten Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "Yanına gidenlere 'Böyle gitmez' demeye başladı. Renk vermekten pek çekinmemeye başladı..." kulisini paylaştı.