Abone Ol

Bir Baba Hindu'nun güzel oyuncusu Nicole Faria: Türkler Bollywood'a fark attı

Sermiyan Midyat’ın Hindistan’da çektiği yeni filmi “Bir Baba Hindu”nun Hint yıldızı Nicole Faria ile Hürriyet gazetesi bir araya geldi.

Nicole Faria: Türkler Bollywood'a fark attı

Sermiyan Midyat’ın Hindistan’da çektiği yeni filmi “Bir Baba Hindu”nun Hint yıldızı Nicole Faria ile Hürriyet gazetesi bir araya geldi. 2010 yılında Dünya Güzeli seçilen Faria ile bugün vizyona giren komedi filminin çekimlerinde neler yaşadığını konuştu.

İŞTE O SÖYLEYİŞİ;

◊ Sizi “Bir Baba Hindu” filminde rol aldığınız haberleriyle tanıdık. 2010 Dünya Güzeli olduğunuzu ve oyunculuk yaptığınızı biliyoruz. Sizi biraz daha yakından tanıyabilir miyiz?
- Ben, Hindistan’ın güneyinde büyüdüm. 13 yaşındayken modelliğe başladım ve 15 yaşında profesyonel hayata adım attım. 2009’da, 19 yaşındayken ‘Miss India Femina’ seçildim, ‘Güney Hindistan Güzeli’ diyebiliriz. 2010’da ‘Miss Earth’ seçildim, bu unvanı alan ilk Hint kadın oldum. Ardından seyahatler, çekimler başladı.

◊ Dünyanın her yerinde güzellik yarışmalarını kazananlara oyunculuk kapıları açılıyor. Siz de oyunculuk için bir adım olarak mı gördünüz güzellik yarışmasını?
- Açıkçası ben güzellik yarışmasını uluslararası bir kapı açması konusunda ilk adım olarak gördüm. Hayalim, tescilli bir model olmaktı. Öte yandan sinema da benim çocuk hayalimdi, şimdi de hayalimi yaşıyorum. Daha 15 yaşındayken sinemaya adım atabilmek için Mumbai’ye taşınmak istedim. Ama ailem izin vermedi, “Önce eğitimini tamamlayacaksın” dediler. Aslında o yüzden modelliğe başladım. Benim için bir sıçrama tahtası olacağını biliyordum.

TÜM TÜRKLER BÖYLEYSE BEN TÜRKİYE’DE YAŞARIM

◊ Rol aldığınız üçüncü filmin bir Türk yapımı olması, kariyerinizi nasıl etkiledi?
- Hayatımdaki en güzel deneyim oldu. Türkçe bence egzotik bir dil ve ben film sayesinde bu dili öğrendim. Birkaç kelime konuşabiliyorum. Mutlu oluyorum, kendimle gurur duyuyorum. Öğrenmeyi çok istediğim bir kültürdü Türk kültürü. Aynı zamanda gelecekteki ailem için de çok güzel bir hatıra oldu.

◊ Peki çekimler başlamadan önce tedirginlik yaşadığınız bir konu oldu mu?
- Tabii daha önce bilmediğim, tanımadığım insanlarla çalışacağım için bazı kaygılarım vardı. Ama tüm bunlar, ekiple tanışınca sona erdi. Çalıştığım herkes, çok iyiydi. Setteki herkes Türkçe konuşmasına rağmen hiç yabancılık çekmedim. Yaşananlara güldükten sonra bir de gelip bana olan biteni açıklıyorlardı. Eğer tüm Türkler bu ekipte gördüklerim gibiyse, ben Türkiye’de daha çok çalışırım. Hatta yaşarım bile! Kendimi hiç yabancı hissettirmediler, herkese buradan tekrar teşekkür ediyorum. Hint medyası da Türkleri gazetelerde günlerce manşete taşıdı.

Bir Baba Hindu'nun güzel oyuncusu Nicole Faria: Türkler Bollywood'a fark attı - Resim: 1

ŞAFAK BENİ İŞARET DİLİYLE GÜLDÜRÜYORDU

◊ Ekipte en iyi anlaştığınız kişi kimdi?
- Sermiyan (Midyat) tabii. Asistanı Yasemin’i de çok sevdim. Burak’la (Satıbol), Şafak’la (Sezer) da çok iyi anlaştım. Şafak çok komikti. İngilizce bilmiyordu ama sürekli işaret diliyle beni güldürüyordu.

◊ Setteyken aileniz yanınızda mıydı?
- Annem hep yanımdaydı. Sonra oyuncu da oldu! Filmde teyzemi canlandırdı. (Gülüyor)

◊ Nasıl dahil oldu ekibe?
- Ekiple birlikte yemekteyken, Sermiyan rol teklif etti ona. Annem de kabul etti. Film, ailemizin en güzel hatıralarından olarak kalacak.

◊ Daha önce hiç Türk filmi izlemiş miydiniz? ‘Yeşilçam’ın ne olduğunu biliyor musunuz?
- Maalesef bilmiyorum. Buradan gitmeden önce bir Türk filmini altyazılı olarak mutlaka izleyeceğim.

JALE DE JALE’Yİ ÇOK SEVDİM

◊ Sermiyan Midyat’la nasıl tanıştınız?
- Mumbai’de seçmelerde tanıştık. Sıradan bir tanışmaydı. (Gülüyor)

◊ Nasıl bir diyaloğunuz vardı? Türk bir yönetmen ve partnerle çalışmak kolay mıydı?
- Sermiyan çok komik biri. Devamlı espriler yapıyor. Settekileri devamlı eğlendirdi. Sabahları çok yüksek sesle müzik çalıyordu sette ve o şekilde uyanıp güne başlıyorduk. Kendimi daha kendim gibi hissettim o müziklerle. Bunu Bollywood’da da tavsiye edeceğim.

◊ Sette çalan hangi şarkıları hatırlıyorsunuz peki? En çok hangi şarkıyı sevdiniz?
- (Şarkıyı mırıldanarak Sermiyan Midyat’a adını soruyor) “Jale de Jale”! Türk şarkıları, Hint müziğinden çok farklı. Karavanda da her gün Ahmet Kaya çalıyordu, onu da çok sevdim.

SERMİYAN HİNT KÜFÜRLERİNİ ÖĞRENDİ

◊ Çekimler sırasında birkaç Türkçe kelime öğrendiğinizi söylediniz. Hangileri onlar?
- “Merhaba!” Bütün filmde Türkçe konuştum. Vallahi olduysa yanlışlıkla olmuş (Türkçe söylüyor).

◊ Türkçe konuştuğunuz sahnelere nasıl hazırlandınız?
- Öncesinde biraz çalıştım, Sermiyan’ın videolarını izledim. Sette biri vardı, o ezberletiyordu. Dili ezberleyerek çektik.

◊ Bir sahnede “Allem etti, güllem etti” diyorsunuz, bunun ne demek olduğunu öğrendiniz mi?
- Hayır, ne demek? (Yanındakilere soruyor) Her yolu denemek demekmiş. Başka bilmediğim garip garip neler demişim acaba? Bu arada Sermiyan da Hint küfürlerini öğrendi. (Gülüyor)

◊ Dans ettiğiniz sahnelerin çekimleri nasıl geçti? Sermiyan Midyat ve Şafak Sezer, Hint dansı konusunda yetenekli mi sizce?
- Çok yetenekliler. Sermiyan, en keyif alan kişiydi dans sahnelerinde. Türk oyuncuların performansı üst düzeydi. Öğrendiğim kadarıyla Türk filmlerinde dans ve müzik sahneleri çok yokmuş, Bollywood’da çok fazla olduğu için bana normal geliyordu o sahneler. Bir Türk filminde kendi kültürümüzü sergilemek, büyük heyecan yarattı bende.

Bir Baba Hindu'nun güzel oyuncusu Nicole Faria: Türkler Bollywood'a fark attı - Resim: 2

UÇAKTAN İNERKEN  “BENİ NİŞANTAŞI’NA GÖTÜRÜN” DEDİM

◊ Filmin ilk gösterimi Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacaktı, ancak havakoşulları uygun olmadığından iptal oldu. Orayı hiç duydunuz mu?
- Hayır bilmiyordum. Herkes heyecanla konuşurken sordum, çok güzel ve önemli bir yermiş. Keşke gidebilseydim oraya.

◊ Bu Türkiye’ye ilk gelişiniz mi?
- Hayır, geçen sene de gelmiştim ama az kalmıştım. Hatta daha önce geldiğim için bu sefer gezmek istediğim yerleri biliyordum.

◊ Nereleri gezdiniz?
- Ayasofya, Kapalıçarşı, Sultanahmet ve Yerebatan Sarnıcı’na gittim. Alışveriş yapmayı çok sevdiğim için “Taksim, Nişantaşı ve İstinye Park’a götürün beni” diye indim uçaktan. (Gülüyor)

◊ Buradayken en çok nelerden keyif alıyorsunuz?
- Türk yemeklerini yemeyi seviyorum. Baharatı sevdiğim için sizin yöresel yemeklerinizi çok beğeniyorum. Ayrıca daha çok tarihi yer gezmek istiyorum.

GÖĞÜSLERİM, KALÇAM, DUDAĞIM HEPSİ ORİJİNAL

◊ “Bir Baba Hindu” için bir imaj değişikliği yaptınız mı?
- Saçlarımın rengi açıktı, Hint kadınlar genel olarak esmer olduğu için benden koyulaştırmamı istediler. Ben de koyu renge boyattım.

◊ Hint kadınlarının bakımlı olmayı sevdiği, estetiğe de sıcak baktıkları söylenir. Sizde var mı estetik?
- Hayır, yok. Estetikli olduğum sanılıyor hep ama göğüslerim, kalçam, dudağım... Hepsi orijinal. (Gülüyor) Genlerime borçluyum bunu.

FİLM EKİBİNİN EN YAKIŞIKLISI SERMİYAN

◊ Filmde, aşkı uğruna Türkiye’den Hindistan’a giden bir adamın hikayesi anlatılıyor. Sizin için böyle çılgınlıklara kalkışan biri oldu mu?
- Bir keresinde biri Paris’ten makaron gönderdi bana. Ama Hindistan’a gelene kadar erimiş, iğrenç bir hâl almıştı. (Gülüyor)

◊ O çılgın kalbinizi çalabildi mi? Sevgiliniz var mı?
- Hayır. (Kahkaha atıyor)

◊ Peki ya Türk erkeklerini nasıl buldunuz?
- Şu ana kadar bildiğim, çok yakışıklı oldukları.

◊ Filmdeki oyunculardan en yakışıklısı hangisiydi sizce?
- Sanırım Sermiyan.