Abone Ol

Bildirici: O kitaptaki satırları yayınlamak suça ortak olmaktır

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici Türkiye'yi ayağa kaldıran Zümrüt Apt. kitabında yazılanları yayınlamanın suça ortak olmak anlamına geldiğini söyledi. Türkiye Gündemi_ÖZEL (Müşerref Seçkin)

Bildirici: O kitaptaki satırları yayınlamak suça ortak olmaktır

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Türkiye Gündemi'nden Müşerref Seçkin'in sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:


"Böylesine iğrenç pedofili anlatımının yer aldığı bir kitabın bugüne değin farkedilememiş olması şaşırtıcı. Yayınevi ve yazarın da hala bunu edebiyat kılıfı içine sokmaya çalışması utanma duygusunun ortadan kalktığını gösteriyor maalesef.
Pedofili, dünyanın her yerinde suçtur ve yargı “Zümrüt Apartmanı” kitabı ve yazarı Abdullah Şevki ile ilgili olarak gecikmeli de olsa üzerine düşeni yapacak.
Bir gazeteci ve medya ombudsmanı olarak bu kitapla ilgili olarak beni asıl üzen, bazı meslektaşlarımın, bazı medya kuruluşlarının kitaptaki o bölümü yayınlaması. Bazı yerlerde geniş özetler yapılıyor, bazı sitelerde de kitabın sayfaları okunabilecek görüntü olarak veriliyor.

SUÇA ORTAK OLMAK


Faruk Bildirici bu satırları yayınlamanın da suça ortak olmk anlamına geleceğini söyledi. Bildirici şöyle devam etti :
"Oysa bir çocuğun cinsel istismarıyla ilgili bu satırları yayımlamak da suça ortak olmaktır; pedofilinin normalleştirilmesine katkıda bulunmaktır. Bu haberler de en az o kitap kadar pedofili içeren yayındır.
Her haberi yazarken, yayınlarımızı psikolojik sorunları olan insanların da okuyabileceğini unutmamalıyız. Bu satırlar, psikolojik sorunları insanlar, pedofili eğilimi olanlar için öğretici, fiili meşrulaştırıcı etkide bulunabilir. Gazetecilik insan mesleğidir, insanlara hele de çocuklara zararlı olabilecek yayınlardan kaçınmalıyız."