Abone Ol

Berrak Tüzünataç'tan pembe otobüs tepkisi!

Oyuncu Berrak Tüzünataç, kadınların cinsiyet ayrımı olarak değerlendirdiği pembe otobüs uygulamasına Twitter'dan tepki gösterdi.

Berrak Tüzünataç'tan pembe otobüs tepkisi!

Pembe otobüs, taksi, vagon gibi uygulamaların belli aralıklarla Türkiye’nin gündemine gelmesi kadınları kızdırıyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı’nın sadece kadınların kullanacağı pembe otobüslerin bu ayın sonunda sefere başlayacağını açıklamasının ardından sosyal medyada uygulamaya tepki yağdı.

Berrak Tüzünataç'tan pembe otobüs tepkisi! - Resim: 1

Bu tepkilerden biri de ünlü oyuncu Berrak Tüzünataç’tan geldi. Güzel oyuncu, uygulamaya tepkisini “Karşı cinsle bir toplu taşıma aracında bile vakit geçiremeyen yetişkinler için dev hizmet” yazarak gösterdi.

Berrak Tüzünataç'tan pembe otobüs tepkisi! - Resim: 2

Sözcü'nün haberine göre Tamgacı, Türkiye'de 2 adet pembe pembe aracın kendilerine teslim edilmesini beklediklerini, teslimatın ardından hemen seferlere başlayacaklarını dile getirmişti. Daha önce İstanbul’da ve Ankara’da AKP’li belediyeler tarafından ‘pembe metrobüs’ ve ‘pembe vagon’ uygulaması gündeme getirilmiş ancak kadınlar cinsiyetçi uygulamalara karşı çıkmıştı.