Abone Ol

Beren Saat nasıl keşfedildi, nasıl ünlü oldu?

Televzyon dizilerinin aranan yüzü oldu. Peki nereden gelip, nereye gidiyor?

Beren Saat nasıl keşfedildi, nasıl ünlü oldu?

Son dönem televizyon ve sinema dünyasında öne çıkan yıldızlardan biri Beren Saat...

Güz Sancısı adlı filmle sinemada, Aşk-ı Memnu adlı diziyle de televizyonda çok başarılı bir sezon geçiren Saat'in oyunculuğa nasıl başladığını hatırlıyor musunuz?

26 Şubat 1984 Ankara doğumlu olan Beren Saat, Ankara TED Koleji'hi bitirdi. Daha sonra girdiği Başkent Üniversitesi işletme bölümünde okurken Türkiye'nin Yıldızları adlı yarışmaya katıldı.

İşte bu yarışma onun hayatında bir dönüm noktası oldu. Yarışmada birinci olamadı, ikincilikle tamamladı ama bu onun kariyer basamaklarını hızla tırmanmasına engel olmadı

Yarışmanın ekibinde olan usta yönetmen Tomris Giritlioğlu'nun kardeşi, ona Saat'i önerince de genç yıldız için televizyon kariyeri başlamış oldu.

Bir şeker firmasının reklamında yer alan Saat önce 2004 yılında Aşkımızda Sürgün var adlı dizide rol aldı

Daha sonra Giritlioğlu'nun projesi olan Hatırla Sevgili adlı dizide kalabalık ve güçlü bir kadro ile birlikte kamera karşısına geçti.

Yılmaz Karakoyunlu'nun romanından uyarlanan Güz Sancısı ile sinemaya adım attı. Bu filmde beklentilerin çok üstünde bir performans sergiledi.

Saat, Türk edebiyatının usta yazarı Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu'da Bihter karakterini canlandırıyor