Abone Ol

Berat Albayrak kimdir?

Yeni kabinenin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı görevini üstlenen Berat Albayrak kimdir?

Berat Albayrak kimdir?

Berat Albayrak, 1978'de İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olan Albayrak, profesyonel yaşamına 1996 yılında başladı. New York Pace Üniversitesi, Lubin School of Business'ta yüksek lisans eğitimi alan Albayrak, Finans ve Bankacılık alanındaki doktorasını "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı" üzerine hazırladığı tezle tamamladı.

Çalıştığı şirketlerde yurtiçi ve yurtdışı birçok üst düzey pozisyonda bulunan Albayrak, 2001 Türkiye ekonomik krizinde şirketinin finansman ve likidite yapısını ve 2007 yılında yaklaşık 1 milyar dolar talep ile 200 milyon dolarlık Türkiye'deki ilk holding eurobond ihraç sürecini başarıyla yönetti. Albayrak, 2008 yılında 34 katı FAVÖK değerinden Türkiye'deki en yüksek yurtdışı şirket satışını gerçekleştirirken, 2007-2008 yıllarında Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar dolar tutarında doğrudan yabancı yatırım sağlanmasına katkıda bulundu.

2013 yılı sonunda özel sektörden ayrılan Albayrak, Sabah Gazetesi'nde yazar olarak görev almaya başladı. Marmara Üniversitesi'nde Bankacılık ve Finans alanında ders veren Albayrak, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevler üstleniyor.

Evli ve iki çocuk babası olan Bakan Albayrak, 25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan Ak Parti 5. Olağan Genel Kurulu'nda MKYK üyesi seçildi.