Abone Ol

Berat Albayrak Erdoğan'ın yeni kurulundan rahatsız mı?

Dilek Güngör, Cumhurbaşkanlığının açıkladığı Ekonomi Politikaları Kurulu için "eğer, kurul üyelerinin her biri gün aşırı değerlendirme yapmaya kalkarsa ekonomi yönetiminde sağlanan ahenk bozulabilir" dedi.

Berat Albayrak Erdoğan'ın yeni kurulundan rahatsız mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a verdiği destekle bilinen Sabah gazetesinin ekonomi yazarı Dilek Güngör, Cumhurbaşkanlığının açıkladığı Ekonomi Politikaları Kurulu için "eğer, kurul üyelerinin her biri gün aşırı değerlendirme yapmaya kalkarsa ekonomi yönetiminde sağlanan ahenk bozulabilir" dedi.

Kurulda Varlık Fonu'ndan gönderilen Yiğit Bulut'un olması tartışma yaratmıştı. Yazı, Albayrak ile Bulut arasındaki farklılığın yansıması olarak yorumlandı.

Güngör şunları yazdı:

"24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'de devlet yeniden yapılandırılmaya başladı. Bakanlıklar birleştirildi, kurullar ve ofisler kuruldu. Amaç hem bürokratik hantallıktan kurtulmak hem de işlerin hızlandırılmasını sağlamaktı.

Ekonomi yönetimi de bu süreçte çok seslilikten kurtulup, hızlı hareket etme kabiliyetine kavuştu. Tam bu sırada Külliye'de kurullara atamalar yapılmaya başlandı.

Önceki gece Ekonomi Politikaları Kurulu'nun faaliyete başladığı duyuruldu.

Biliyorsunuz, bu kurul, ekonomik konularda araştırmalar yapacak, küresel gelişmeleri izleyecek, hükümete politika önerileri sunacak.

Eğer, kurul üyelerinin her biri gün aşırı değerlendirme yapmaya kalkarsa ekonomi yönetiminde sağlanan ahenk bozulabilir. Bu süreçte en önemli şey piyasaların kafasını karıştırmamak...

Zira, bunun sıkıntısını geçmişte çok yaşadık."

Söz konusu satırlar "Ekonomi Politikaları Kurulu'ndaki isimlerden Albayrak rahatsız mı" sorusunu gündeme getirdi.

Berat Albayrak Erdoğan'ın yeni kurulundan rahatsız mı? - Resim: 1