Abone Ol

Bennu Gerede'nin Atatürk ile bağlantısı ne?

Survivor'a katıldıktan sonra daha popüler olan Bennu Gerede'nin bilinmeyenleri...

Bennu Gerede'nin Atatürk ile bağlantısı ne?

Yayınlandığı her akşam izlenme rekorları kıran program formatıyla olduğu kadar, katılımcılarıyla da ilgi çekiyor. Survivor adasının bu sezon ünlü yarışmacıları arasında yer alan bir isim, Bennu Gerede de özellikle dikkatleri üzerine topluyor. Bennu Gerede fotoğraf sanatçısı. 4 çocuğu, sıradışı yaşamı ve evlilikleriyle medyanın magazin programlarını ve sayfalarının değişmez isimlerinden. Ancak  Bennu Gerede’yi dikkat çekici yapan sadece bu özellikleri değil. Bennu Gerede’nin bir dedesi Atatürk’ün yakın silah arkadaşı Hüsrev Gerede. Gazeteci Melda Davran’ın araştırmasına göre, Hüsrev Gerede, Ferik Mehmet Ali Paşa’nın oğluydu ve 1886 yılında, Edirne Karaağaç’ta dünyaya gelmişti.

Babası gibi gönlünde askerlik yatan Hüsrev Gerede, 1908 yılında Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle Harp Akademisi’ni bitirdikten sonra 1912 yılında Balkan Savaşları sırasında 7. Tümen Kurmay başkanlığı yaptı. Bir yıl sonra Atina’ya askeri ataşe olarak atandı. Bir süre Genelkurmay’da görev aldı. I. Dünya Savaşı’nın patlak  verdiği yıllarda Kazım Karabekir Paşa komutasındaki Doğu Cephesi’nde savaştı, Kafkas Ordusu Harekat Şube Müdürlüğü yaptı.

Ama Hüsrev Gerede’yi asıl bulunduğu konuma getiren Atatürk ile yakınlaşması oldu. Mustafa Kemal Paşa’nın yaveriydi. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan 18 Milli Mücadeleci’nin arasında yer aldı. Kurmay Binbaşı görevini sürdürürken Erzurum, Sivas ve Ankara’daki bütün faaliyetlere katıldı, Erzurum ve Sivas Kongreleri’nde çalıştı. O günlerde "Mustafa Kemal Paşa’nın sırdaşı" diye anılıyordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Trabzon mebusu, daha sonra da Urfa ve Sivas milletvekili olarak görev aldı. 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisi hükümeti tarafından Bolu ve Düzce isyanlarını bastırmakla görevlendirildi Hüsrev Bey, asiler tarafından pusuya düşürüldü, bir süre Gerede ve Düzce’de tutuklu kaldı.

Daha sonra zindandan kurtulan Hüsrev Bey, isyanları bastırdığı için Atatürk tarafından Gerede soyadı ile taltif edildi.

Hüsrev Gerede, II. Dünya Savaşı’nın başında Berlin’e büyükelçi olarak tayin edilmişti. Gerede hayatını büyükelçi Galip Kemal Söylemezoğlu’nun kızı Lamia Söylemezoğlu ile birleştirmişti. Bu evlilikten iki oğulları dünyaya gelmişti. Selçuk Gerede, babasından daha çok dedesi Galip Kemal’e benzerliğiyle dikkati çekiyordu.

Selçuk Gerede, ağabeyi Faruk Gerede’yi askerlik yaptığı sırada, henüz 24yaşında kaybetmişti. Bu acıyı hayatını boyunca unutamayacaktı. Almanya ve İsviçre’de tıp eğitimi alan Selçuk Gerede çok ünlü ve bilinen bir doktor olmasına rağmen hayatını fakir hastalarına adamıştı. Hastası olan sosyetenin ünlü isimlerinden arkadaşları olduğu için para almayan Gerede, fakir hastalarını da ücretsiz muayene ediyordu. Bu nedenle geçim sıkıntısı yaşıyordu. Gerede meslek felsefesini "tıp para kazanmak için değildir, hipokrat yemini bunu gerektirir" diye özetlerdi

İŞTE DUYGU VE FATMAGÜL ARASINDAKİ GERGİN ANLAR! VİDEO

Bozok, Duygu’yu topa tuttu! Şizofrenin teki.. VİDEO
BOZOK VE DUYGU YİNE BİRBİRİNE GİRDİ! SEN KİMSİN LAN... -VİDEO-

Survivor’da Duygu’ya Osmanlı tokadı!.. VİDEO

SURVİVOR DUYGU’NUN SİNİRLİ ANLARI -VİDEO-

Hilmi Cem ve Murat, Duygu’nun üzerini yürüdü! -VİDEO-

SURVİVOR DUYGU’YU UTANDIRAN BİKİNİ MUHABBETİ -VİDEO-

LARİSSA ADAYA BÖYLE VEDA ETTİ! VİDEO

ACUN VE NAZENİN’İN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Acun Ilıcalı’nın Panama’daki villası ilk kez görüntülendi!

Survivor Emel’den Duygu’ya ağır sözler...

Survivor’da şok! Yerli Adriana hastanelik oldu!

Larissa yemek yüzünden çılgına döndü!.. VİDEO

Fatmagül Fakı acı içinde böyle kıvrandı!... VİDEO

Survivor’da Fatmagül’ün penaltıları olay oldu!.. VİDEO

SURVIVOR 2013 FOTO GALERİ

GÖNÜLLÜLERİ GÖRMEK İÇİNTIKLAYIN

GÜL FAKI’NIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Yerli Adriana Lima gözyaşlarına boğuldu!.. FOTO GALERİ

İŞTE BOZOK VE DUYGU’NUN O TARTIŞMASI! VİDEO

SURVİVOR EMEL’İN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

SURVİVOR DUYGU, MUSTAFA CECELİ’NİN KLİBİNDE -FOTO GALERİ-

SURVİVOR KIZLARI DENİZ KEYFİ YAPTI! İŞTE O ANLAR -FOTO GALERİ-

FATMAGÜL FAKI’DAN DENİZ KEYFİ! İŞTE O FOTOĞRAFLAR! FOTO GALERİ