Abone Ol

Bembeyaz Türküm diyen ünlü piyanist Hüseyin Sermet: Halifeliğin kaldırılması hataydı

Anne babası Robert Koleji mezunu, kendisi Fransa'da doğup büyümüş, 50 yıl Fransa’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen piyanist Hüseyin Sermet, Habertürk'ten Kübra Par'a çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Bembeyaz Türk piyanist Hüseyin Sermet: Halifeliğin kaldırılması hataydı

Hüseyin Sermet kendini “Beyaz değil bembeyaz Türküm” diye tarif ediyor ve Beyaz Türkler’le ilgili çok keskin eleştirilerde bulunuyor.

Cumhuriyetin ilk yıllarında önemli hatalar yapıldığını söyleyen Sermet şu ifadeleri kullandı;

“Cumhuriyet’in ilk yıllarında çok derin bir kaç hata yapıldı. Bunlardan biri de halifeliğin kaldırılmasıydı. Bunu söylediğim için birileri hop oturup hop kalkacak çünkü halifelik deyince akıllarına sadece din gelir. At gözlüğü taktıkları için onların gözünde hacı, hoca, şeyh, şıh gibi ifade ediyorlar.

Din nedir biliyormusunuz? Din bir yaşam tarzıdır. Yaşam tarzı başlı başına bir kültürdür. Dini sıfırlamaya çalışmak cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan seküler bir projeydi.

Fakat onları Nişantaşı gibi yerler halinde oturtamayacaklarını gördükleri için, çok büyük bir oyun, bu anglosakson dünyanın uyguladığı bir oyundur.

Bunu ilk İngilizler başlattılar. İslamlar başa çıkamıyorlar. Kendilerine uygun bir İslam yaratmak amacındalar. Hindistan'da Pakistan'da yaptılar. Türkiye üzerinden de Fetullah Gülen devreye girdi.''

İŞTE O VİDEO