Abone Ol

Belhanda: Hayattaki kahramanım Hz. Muhammed

Galatasaray'ın Faslı futbolcusu Younes Belhanda, hayattaki kahramanının Hz. Muhammed olduğunu belirtti.

Belhanda: Hayattaki kahramanım Hz. Muhammed

Galatasaray'ın yıldızı Belhanda, Fransa'da yükselen İslamofobiye en sert tepki veren isimlerden biri: KAHRAMANIM HZ. MUHAMMED

Kimse üzerimde baskı yaratamaz. "Daha iyi oynamalıyım" diye ben kendi üzerimde baskı yaratırım

Fransa doğumlu Younes Belhanda Fas asıllı bir oyuncu. Müslüman olan Belhanda'nın Galatasaray'a transfer sürecinde sarı-kırmızılı yetkililerden tek isteği Ramazan Bayramı'nı ailesiyle geçirmek olmuştu. Bayram bittikten iki gün sonra İstanbul'a gelen Faslı oyuncu, Sneijder'in 10 numarasını sırtına geçirdi. Tudor'un saha içi lideri olan Belhanda ligde geride kalan 3 haftada gol ve asistleriyle skora direkt katkı yaptı. Galatasaray Dergisi'nin Eylül sayısına kapak olan yıldız futbolcu, "Bu hayattaki kahramanın kim?" sorusuna "Hz. Muhammed" cevabını verdi. Oğluna da idolü olan Hz. Muhammed'in ismini koyan Belhanda'nın röportajında öne çıkan açıklamaları şunlar:

BENİM ÜZERİMDE BİR BASKI OLAMAZ

Dönemin Montpellier Başkanı Nicollin, senin için, "Bir ayağında iki Nasri, diğerinde üç Ben Arfa var" gibi bir söz söylemişti o günlerde. Başkan beni çok seviyordu. Mükemmel bir sezon geçiriyordum. Benim dışımda diğer takımlardaki 10 numaralar konuşuluyordu. O yüzden başkan çıkıp, böyle bir söz söylemişti.
Birkaç yıl önce sana tek kelimeyle, "İstanbul ya da Galatasaray" desem aklına neler gelirdi? Türkiye'den teklif almak benim için çok yeni değil. Daha önce de teklif almıştım. Türkiye bilinen bir futbol ülkesi... Galatasaray da Avrupa'nın güçlü ekiplerinden, devamlı şampiyon olan bir takım…Ne zaman o teklif Galatasaray'dan geldi, hiç düşünmeden kabul ettim.
Galatasaray için yeni bir takım diyebiliriz. Beklenti büyük, bu durum üzerinde baskı yaratıyor mu? Doğrusu, taraftar ve basın ya da diğer unsurlar üzerimde baskı yaratamaz. En azından ben dış etkenlerin baskısını hissetmem. "Daha iyi oynamalıyım" diye ben kendi üzerimde baskı yaratırım.

'TERÖRİST MİYİM BEN!'

Dinamo Kiev forması giyerken, Maccabi Tel Aviv deplasmanına gitmeyen Belhanda, "Pasaportumda İsrail damgası istemiyorum" demişti. Fransa'daki İslamofobiye karşı sesini her seferinde yükselten Belhanda, Nice'e transfer olduğunda kendisi için, "O artık futbolcu değil, sürekli ibadet ediyor" diyen ve büyük tepki çeken gazeteci Daniel Riolo'ya verdiği cevapla Fransa'da manşetlere çıkmıştı. "Bana futbolcu değil diyor, neyim ben terörist miyim? Ben Müslümanım ve ibadet ederim" demiş ardından Riolo kendisinden özür dilemişti.

Belhanda: Hayattaki kahramanım Hz. Muhammed - Resim: 1

BRUCE LEE TAKLASI!

Türk Telekom Stadyumu'nda Galatasaray formasıyla çıktığı ilk maçta golünü attıktan sonra yaşadığı sevinçle tribünlerin sevgilisi olan Belhanda, gollerinin ardından attığı taklaların hikayesini şöyle anlattı: "Küçükken arkadaşlarımla karate yapardık. Jackie Chan ve Bruce Lee'yi taklit ederdik. Arkadaşlarım, "Gol attıktan sonra da yapabilirsin" demişlerdi. Marsilya'ya karşı oynarken 2009 yılında bir gol atmıştım, ilk kez o golün ardından takla atmıştım. Sonrasında gol sevinçlerimi Bruce Lee taklası atarak kutlamaya devam ettim."