Abone Ol

Belediye Başkanı, yol yapımında işçi gibi çalışıyor

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi Belediye Başkanı Burhan Sezgin, belde içinde yıllardır yapılamayan 5.5 kilometrelik yolun inşaasında işçilerle birlikte çalışıyor. Başkan Sezgin, "İş aksamasın diye biz de çalışarak destek veriyoruz" dedi.

Belediye Başkanı, yol yapımında işçi gibi çalışıyor

Maden ocaklarının yoğun olduğu 3 bin 200 nüfusa sahip beldede meclis üyelerinin aldığı kararla belediye, Ayiçi Mahallesi’ndeki 5.5 kilometrelik yol için 2 yıl önce yardım kampanyası başlattı. Ancak kampanya ilgi görmedi. Para toplanamayınca belediye kendi imkanlarıyla yolu yaptırmaya karar verdi. İller Bankası’ndan her ay gelen 100 bin liranın yüzde 40’ı yol için ayrıldı. Yeterli paranın birikmesi üzerine yolun ihalesi yapıldı. 760 bin lira bedelle ihaleyi alan firma, Ekim ayı içinde çalışmaya başlayacak.

Bu arada belediye, maliyeti düşürmek için yolun kenarlarındaki su kanalı, istinat duvarı, kaldırım gibi düzenlemeleri kendi işçileriyle yapmaya başladı. Beledye Başkanı Burhan Sezgin de işin daha hızlı ve düzgün yapılması için işçileriyle birlikte çalışıyor. Başkan Sezgin, el arabasıyla harç taşıyıp, kalıp yapımında işçilere yardım ediyor. Vakit buldukça yolun yapımında çalıştığını anlatan Başkan Sezgin, “12’si belediye işçisi, 8’i mevsimlik 20 işçi ile birlikte çalışıyoruz. İşçilerle çalışınca hem kendi memleketimize, kendi bölgemize hizmet yapıyoruz, hem iş daha düzgün, daha doğru ve daha hızlı yürüyor. İşler aksamasın diye biz de çalışarak destek veriyoruz” dedi.

Başkan Sezgin, belde içindeki bozuk yolların yıllardır büyük sorun olduğunu, önceki dönem Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım’ın yolların yapılmasıyla ilgili verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle önce AKP, sonra da belediyedeki görevinden istifa ettiğini hatırlattı. Şimdi 5.5 kilometrelik yolu yapmak için belediyenin tüm imkanlarını zorladıklarını belirten Başkan Sezgin, “Bu yol için İller Bankası'ndan her ay gelen 100 bin liranın yüzde 40’ını tasarruf ettik. İhaleyi alan firma parke çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacak. Biz de yolu korumak için istinat duvarı ve kanal çalışması yapıyoruz. Aralık ayında bu yol bitmiş olacak” diye konuştu.

Dha