Abone Ol

Belalılar filmi vizyonda: Kalamity Jane Gül Arslan'ın unutamadığı sahne

Önce kısa filmi çekilen ve İspanya'da Almeria Film Festivali'nden ödül alan Belalılar'ın, uzun metrajlı sinema filmi versiyonu da çekildi. Filmdeki rolüyle dikkat çeken Gül Arslan ise Kalamity Jane olmanın hakkını veriyor.

Belalılar filmi vizyonda: Kalamity Jane Gül Arslan'ın unutamadığı sahne

Belalılar filminin gala gecesinde filmin kadın kahramanı Gül Arslan çok mutluydu. Filmle ilgili duygularını bakın nasıl anlattı?

Gül Arslan: Film çekimleri suresince gerçekten çok heyecanlı çalıştım. Özellikle filmde yer aldigim çatışma sahnesi sırasından hem çok heyecanlandım hem de büyük zevk aldım..

Bu tarz aksiyon ve agresif roller kadınlar için Türkiye'de biraz daha fazla yapılmalı. Filmde yabancı oyuncular da yer almakta ve müthiş dogallar.. Görüntüler çok iyi.. İzleyicinin izlerken biraz daha merak edeceği, biraz daha kafasının karışacağı bir film aslında..

Çünkü esasen mesajli bir film.. Biraz daha kült diye tabir edebiliriz.. İnşallah izleyiciler de memnun kalır ve de bu tarz filmler sıklıkla çekilir. Çünkü gerçekten sinemanın değişikliğe özgürlüğe ihtiyacı var diye düşünüyorum.

GÜL ARSLAN KİMDİR?

Oyuncu Gül Arslan 23.10.1986 İstanbul doğumlu. En son 2014 yılında Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk bölümünde okudu. Yüksek lisansini bitirdi. Tiyatro, reklam, çeşitli dizi ve sinemalarda oynadı.

Belalılar filmi vizyonda: Kalamity Jane Gül Arslan'ın unutamadığı sahne - Resim: 1

Gül Arslan'ın Başlıca deneyimleri şunlar; Yamak Ahmet trt1 dizi, Latife rolü, Başrolde Aşk trt1 dizi, Ayça rolü, Acayip Hikâyeler Star Tv, Selma rolü, Ağır Roman dizi Star Tv, Nurgül rolü...

Gül Arslan özellikle her rolünde farklı bir karakter oynamayı tercih ediyor.. Daha çok görüntüsünün dışında marjinal ve mesajı olan agresif aksiyonel roller oynamayı hedefleyen Gül Arslan'ın yıldızı her geçen gün daha da parlıyor.

BU arada, Habertürk gazetesinde Belalılar filmiyle ilgili renkli bir haber yayınlandı.

İşte o haber..

Vizyona giren western-absürt komedi Türk filmi Belalılar, ilginç konusuyla dikkat çekiyor.

Türk sinema sektöründe son yıllarda dikkat çeken dönüşümler var. Özellikle konu bazında. Sadece aşk filmleri veya komedi filmleri değil.

Farklı denemeler de dikkat çekiyor. İşte bunlardan biri de Belalılar.

Aslında başlangıçta kısa film şeklinde çekilip İspanya'da Almeria Film Festivali'nden ödül alan Belalılar'ın daha sonra sinema filmi versiyonu da çekildi.

Belalılar filmi vizyonda: Kalamity Jane Gül Arslan'ın unutamadığı sahne - Resim: 2

Ve bu filmin galası da dün akşam yapıldı.

Ve bu filmin bir diğer ilginç yönü de şu: Yeşilçam'ın temel taşlarından biri olan Metro Film'in ilk yönetmenlerinden biri olan Hasan Karcı'nın Yeşilçam'a veda filmi.

Yani yönetmenlik hayatına veda ettiği film olarak kabul ediliyor. Hasan Karcı, bugüne kadar sinemadan kazandığı bütün parayı bu filme harcamış.

Belalılar filmi vizyonda: Kalamity Jane Gül Arslan'ın unutamadığı sahne - Resim: 3

Cengiz Güçlü, Sinan Bengier, Mimoza Elezi, Gül Arslan, Güray Kip, Hasan Yıldız, Ökkeş Avgın, Hilal Naz Öztürk, Ayşe Kadlan, Gürcan Küçüker, John Hutchins, Jose Hita, Yvonne Könnig, Janine Hutcihns, Tommy Combes, Didier Mathiver, Karin d.Angela filmin oyuncu kadrosu.

Belalılar filmi vizyonda: Kalamity Jane Gül Arslan'ın unutamadığı sahne - Resim: 4

Filmin çekimleri büyük ölçüde İspanya Almeria'da yani bildiğimiz western filmlerinin çekimlerinin yapıldığı hatta daha da ötesi bir westrn efsanesi İyi, Kötü ve Çirkin'in çekimlerinin yapıldığı bölgede gerçekleşti.

Film Grand Pera Emek Sineması'nda 22 Aralık'ta gösterime girdi.

Belalılar filmi vizyonda: Kalamity Jane Gül Arslan'ın unutamadığı sahne - Resim: 5

Konusu ne mi? Çok ilginç.
Görünürde konusu Meksikalı acımasız bir haydutun hayatını anlatıyor. Fakat mesajı bundan çok daha derin. Filmin hedeflediği mesajı ise filmin Lolita'sı Mimoza Elezi'ye sorduk.

Elezi, "Film bir absürt komedi aslında. Bir tarafta eski Maya döneminden insanları dumanla telepati yaparak iletişim kurarken göruyoruz, diğer tarafta ise bugünün son model telefonu ile görüyoruz.

Bir tarafta haydutların çirkefliği ve acımasızlığını görürken diğer tarafta Karadeniz'in kol bastı oyununu görüyoruz. Bir tarafta seri katil acımasız bir kovboyu görürken öte yandan bir adalet kararı vurgulanıyor. Sonu da filmin en güzel mesajını anlatıyor. Her ülkede cinayetler var.

Ve bazı ülkelerde idam kararları uygulanıyor. Fakat biz Türk olarak idama karşı olduğumuz için normalde western kültüründe idamla cezalandırılması gereken bir haydutun idam cezasının uygulanışı gösterilmiyor. Yani finalinde darağacına bağlı boş bir iple sürpriz bekliyor izleyiciyi" diyor.

"Çekimler yapılırken çok güldük, çok eğlendik fakat filmin son sahnesine kadar filmin mesajını aslında biz de bilmiyorduk oyuncular olarak. Son sahnede biz de anladık asıl mesajın sonda olduğunu.

Filmde İpanyol oyuncuların da destek amacıyla rol aldı" diyen Elezi, maalesef bu tür yapımlara Türkiye'de yeterli destek verilmediğinden dem vuruyor. Film Bonne Vie dergisinde de yer aldı.

Peki bu filmle ilgili neden Mimoza Elezi ile konuştuk. Çünkü onun da hikayesi oldukça enteresan.

1997 yılındaki Arnavut iç savaşından kaçıp Türkiye'ye göç eden 2 çocuk annesi Mimoza Elezi, 1999 depreminde Yalova'da enkaz altından canlı çıkan şanslı insanlardan biri. Bu mucizenin ardından TV sektörüne atılan bir çok filmi ve dizide rol alan Elezi 2007 de Show TV'de yayımlanan Eksik Etek dizisinde 4 başrol oyuncusundan biri oldu.

Sonra Canan dizisinde Sena karakteri ile 13 bölüm oyunculuğu devam etti. En son İstanbul Sokakları'nda Eleni karakteri ile ekranlarda idi. Belalı Aile'de ki Lolita karakteri ile dikkat çekti. Fakat uzun süredir ekranlarda ve beyaz perdede göremediğimiz isimlerden biri. Ve bu filmle tekrar karşımıza çıktı. Habertürk