Abone Ol

beİN Sports’un abonelik ücreti tartışma yarattı

Ayda ortalama 10 bin TL kazanan Fransız, gelirinin yüzde 1’ini bulmayan parayla maçını izlerken ayda ortalama 1313 TL kazanan bizler maaşımızın yüzde 7.5’ini veriyoruz.

beİN Sports’un abonelik ücreti tartışma yarattı

Digitürk'ü alıp devşiren Bein Sports'un maç yayınları için belirlediği fiyatlar tartışma konusu haline geldi.

Katarlılar, Fransa'da ayda ortalama 10 bin TL kazanan vatandaştan maç yayını için ayda sadece 62 TL alıyor. Bu pakette Fransa 1 ve 2. Ligi, Almanya Ligi, İtalya Ligi, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve İngiltere Federasyon Kupası yer alıyor.

Sözcü'den Devrim Demirel'in haberine göre Avrupalıya cömert davranan Bein Sports bize gelince aslan kesildi. Ortalama gelirin 1313 TL olduğu Türkiye'de son uygulamaları ‘Sporun Yıldızı' paketi için her abone aylık 99 TL ödemek zorunda. Avrupa’da en çok tribünlerini dolduran Almanya 1 ve 2. Ligi için aylık abonelik 120 TL.

Bu yüksek gelebilir ancak bu ülkede kişi başına gelirin 10 bin TL olduğunu da belirtmek lazım. Hollanda'da Fox Sports, 1 ve 2. Lig artı takımlarının Avrupa Ligi maçları karşılığında abonelerinden aylık 74 TL alıyor. Bu da ortalama 9 bin TL ayda cebine koyan Portakalları elbette etkilemiyor.

Futbolun kalbi İspanya'da Katarlı Bein yine sahnede. Orada aylık ücret 41.5 TL. İtalya'da da 1 ve 2. lig, Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi hepsi bir arada aylık sadece 58 TL.

beİN Sports’un abonelik ücreti tartışma yarattı - Resim: 1