Abone Ol

BBC muhabirinden İmamoğlu'na: Türkiye'nin sonraki Cumhurbaşkanı siz misiniz

CHP'li Ekrem İmamoğlu, "Türkiye'nin sonraki Cumhurbaşkanı siz misiniz?" sorusuna gülerek İngilizce "God knows" yani 'Tanrı bilir' diyerek cevap verdi.

BBC muhabirinden İmamoğlu'na: Türkiye'nin sonraki Cumhurbaşkanı siz misiniz

31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanan, ancak AKP'nin itirazları nedeniyle oyların yeniden sayılması süreciyle karşılaşan CHP'li Ekrem İmamoğlu, "Türkiye'nin sonraki Cumhurbaşkanı siz misiniz?" sorusuna gülerek İngilizce "God knows" yani 'Tanrı bilir' diyerek cevap verdi.

İmamoğlu, BBC World'ten Mark Lowen'ın sorularını yanıtladı. Röportaj BBC World'un internet sitesinde " Seçimin 'kazananı' İmamoğlu AK Parti'nin kaybetmeyi bilmediğini söylüyor" başlığıyla yayımlandı. Lowen, pazar günkü seçimi gayriresmi sonuçlara göre yaklaşık 25 bin oy farkla kazanan CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun artık basın toplantıları ve Twitter hesabında kendini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tanıttığına dikkat çekti.

Sputnik'in aktardığına göre "AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir zamanlar kendisinin belediye başkanı olduğu Türkiye'nin ekonomik güç merkezi İstanbul'u bırakmak istemediği'"yorumunu yapan Lowen, CHP'li siyasetçiye AKP'nin İstanbul'u Erdoğan ve Büyükşehir adayı Binali Yıldırım'ın resimlerinin bulunduğu 'Teşekkürler İstanbul' posterleriyle donatması' hakkında ne düşündüğünü sordu. İmamoğlu, "Kibar bir davranış değil. Yüksek Seçim Kurulu'nın sonuçları elimizde ve kimin önde olduğunu biliyoruz" dedi.

"Türkiye'nin seçim sistemini en övgülü şekilde anlatıyordu"
AKP'nin geçersiz oyların seçim sonuçlarını tehlikeye soktuğu ve bu seçimin 'Türk demokrasi tarihinin en büyük şaibesi' olduğu açıklamaları hatırlatıldığında, İmamoğlu, "Elbette katılmıyorum" diyerek şöyle devam etti: "Düne kadar hükümet ile onun partisi Türkiye'nin en güvenilir seçim sistemine sahip olduğunu savunuyor, hiçbir sıkıntı yok diyor, Türkiye'nin seçim sistemini en övgülü şekilde anlatıyordu."

İmamoğlu ayrıca, "Bu şekilde söylemeleri, başarısız olmalarına kılıf aramaları" dedi.

AKP'nin Ankara, İstanbul ve daha bir dizi büyükşehri kaybettiğinin resmileşmesi halinde "Erdoğan'ın ağır darbe yiyeceği" ve "16 yıllık iktidarı açısından dönüm noktası oluşturabileceği"yorumunu yapan BBC muhabirinin, bunun Cumhurbaşkanı'nın iktidarı açısından sonun başlangıcı olup olmadığı sorusunu yönelttiği İmamoğlu şunları söyledi: "Her şeyin bir sonu vardır. Partilerin hükümetlerin, hayatın kendisinin. Sayın Erdoğan iktidarda 17. yılını doldurdu. Sorunlar ve hoşlanmadığımız şeyler olmakla birlikte bu siyasi bir başarıdır. Elbette her şey gibi bunun da bir gün sonu gelecek."

"Türkiye'nin sonraki Cumhurbaşkanı Ekrem İmamoğlu mudur" sorusunu da gülerek İngilizce "God knows" (Tanrı bilir) diye yanıtladı.

BBC'nin haberinde AKP'nin oyları yeniden saydırmasının "çifte standart" suçlamalarını beraberinde getirdiğine dikkat çekildi.