Abone Ol

Suriye'de IŞİD'in bomba yüklü kamyonu imha edildi

France 24 kanalının yayınladığı IŞİD'e ait bir bombalı aracın yaklaşık 12 İngiliz, Amerikalı ve Fransız özel kuvvetler personeli tarafından füzeyle imha edildiği görüntülerin yankısı sürüyor.

IŞİD'in Madmax kamyoneti işte böyle patlatıldı!

Bölgede ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava operasyonlarını herhangi bir aksilik yaşanmaması için denetleyen Batılı askeri danışmanlar, IŞİD’e ait bir intihar saldırganının kullandığı bomba yüklü aracı Javelin anti-tank füzesiyle havaya uçurmuştu.

France 24’ün yayınladığı görüntülerde, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'ye bağlı YPG militanlarının makineli tüfeklerle bomba yüklü araca ateş açtığı görülüyor. Sonunda da araç alevler içinde patlıyor.

Görüntülerde bir kadın militanın “İntihar bombacısı bize saldırmaya çalıştı ama yoldaşlarımız onu öldürmeye başardı” dediği duyuluyor.

Araçtan dumanlar yükselirken, Kürt güçleri sevinç çığlıkları atıyor. Akabinde videoda haberi anlatan ses aracın havaya uçuran şeyin Kürt güçlerinin makineli tüfeklerinden çıkan kurşunlar olmadığını ortaya koyuyor: "Gerçekte, kamyon, koalisyon güçleri tarafından sağlanan tanksavar füzeyle imha edildi!"

Fransız televizyonu tarafından yayınlanan görüntüler uluslararası basın tarafından “Mad-Max” filmindeki sahnelere benzetildi.

ABD ASKERİ SAVAŞIYOR

Suriye'de ABD Özel Kuvvetleri'nden 50 asker IŞİD'e karşı savaşıyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Barack Obama, 250 askeri daha bölgeye göndereceğini duyurmuştu.

Omurgasını terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin sözcüsü ise İngiliz Times gazetesine verdiği demeçte, ABD askerlerinin aktif savaşa katılmadığını söylemişti.

Bu görüntüler, ABD askerlerinin cephe hattındaki eylemlerini de deşifre eder nitelikte...