Abone Ol

Erdoğan’ın başdanışmanı İlnur Çevik: Rusya yardım etmeseydi, İHA bile uçuramazdık

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonu ve Zeytin Dalı Harekâtı'nı Rusya'nın desteği sayesinde yaptığını iddia etti.

Rusya yardım etmeseydi İHA bile uçuramazdık

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonu ve Zeytin Dalı Harekâtı'nı Rusya'nın desteği sayesinde yaptığını söyledi. Çevik "Rusya hava sahasını açmasaydı bırakın El Bab'a ve Afrin'e girmeyi, insansız hava aracı bile uçuramazdık" dedi.

Türkiye'nin son dönemde ABD ve Rusya ile ilişkilerini yorumlayan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, Suriye'de El Bab ve Afrin'e yönelik Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nın Rusya'nın desteği sayesinde yapıldığını söyledi.

"Rusya kendini Cumhurbaşkanımıza kanıtlıyor"

Cumhuriyet'in haberine göre Rusya ile Türkiye arasında son dönemde yaşanan yakınlaşma hakkında konuşan Çevik, "Rusya son dönemde Cumhurbaşkanımıza kendini ispatlıyor. İyi bir performans da gösterdi. Benim kişisel notum 10 üzerinden 10 olur" dedi.

"İHA bile kaldıramazdık"

Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonlarının Rusya'nın desteği sayesinde yapıldığını söyleyen Başdanışman Çevik, "Rusya hava sahasını açmasaydı bırakın El Bab'a, Afrin'e girmeyi insansız hava aracı bile kaldıramazdık" diye konuştu.