Abone Ol

Başbakanlıktan Malta Cumhurbaşkanı Coleiro'nun Twitter'da takibi hakkında açıklama

Başbakan Yıldırım, Twitter'daki resmi hesabında Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'nin resmi hesapları dışında sadece Malta Cumhurbaşkanı Marie-Louise Coleiro'yu da takip etmesi dikkat çekmişti. Konuyla ilgili açıklama geldi.

Başbakanlıktan Malta Cumhurbaşkanı'nın Twitter'da takibi hakkında açıklama

Başbakan Başbakan Yıldırım'ın iki oğlunun Paradise Belgeleri'nde Malta'da off-shore hesaplarının ve iki şirketinin ortaya çıkmasından sonra Twitter'daki resmi T.C. Başbakanlık hesabının takip ettiği dört hesaptan birinin Malta Cumhurbaşkanı Coleiro olması dikkat çekmişti.

T.C. Başbakanlık hesabının, Twitter'da sadece "Ak Parti", "T.C. Cumhurbaşkanlığı", "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" ile Malta Cumhurbaşkanı "Marie-Lousie Coleiro"yu takip etmesi konusundaki haberimiz üzerine Başbakanlık'tan cumhuriyet.com.tr'ye bir açıklama yapıldı.

Başbakanlıktan Malta Cumhurbaşkanı Coleiro'nun Twitter'da takibi hakkında açıklama - Resim: 1

TAKİP OLAYI 10 AY ÖNCE MALTA ZİYARETİNDE GERÇEKLEŞTİ

Açıklamada, "Başbakan Binali Yıldırım'ın 16-18 Şubat 2017 tarihlerinde Malta'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında görüştüğü Malta Cumhurbaşkanı Marie-Lousie Coleiro'nun, kendi hesaplarını takip etmesi üzerine bir nezaket karşılığı olarak takibe alındığı" belirtildi. "Malta Cumhurbaşkanı Coleiro'nun hesabının takip edilmesinin 10 ay önceki bu ziyaretten sonra karşılıklı bir jest olduğu ve bugün ortaya çıkan belgelerle bir ilgisinin bulunmadığı" kaydedildi.