Abone Ol

Başbakan Yıldırım Şehitler Köprüsünde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'dan köprü girişindeki tören alanına yürüyerek ulaştı. Çengelköy'den kalabalık bir grupla birlikte yürüyüşe geçen Başbakan Yıldırım, tören alanına ulaştı.

Türkiye, tarihinin en karanlık gecelerinden birini bugün anıyor. 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümündeki törene milyonlar katılıyor.

21.10 : Tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla  devam ediyor.

Törende, İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz'ın dua etmesinin ardından 15 Temmuz belgeseli izlenecek.

Törene 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bakanlar, eski başbakanlardan Tansu Çiller, spor, sanat ve iş dünyasından bazı isimler de katılıyor.

21.05 : Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına ulaştı ve dev kalabalığı selamladı. Enerji Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak ile Türk bayrağı tişörtleri giyinen torunları Ahmet Akif ve Mahinur Albayrak da Erdoğan'la yürüdü.

Başbakan Yıldırım Şehitler Köprüsünde - Resim: 1

Şehitler Makamı'nın yanından tören alanına giren Erdoğan'ın yürüyüşü tören alanındakilere dev ekranlardan  izletildi.

20.50 : Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'dan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yürüyor. Cumhurbaşkanı'na eşlik edenler arasında eşi Emine Erdoğan'ın yanında şehit aileleri ve gaziler de bulunuyor.

20.45 : Çengelköy'den yürümeye başlayan Başbakan Yıldırım, tören alanına giriş yaptı. Tören alanındaki platforma çıkan Yıldırım, katılımcıları selamladı.

20.10 : Başbakan Binali Yıldırım, beraberinde birçok bakanla Çengelköy'den köprü girişindeki tören alanına yürüyüşe geçti. Yıldırım, kendisine uzatılan mikrofonlara 15 Temmuz'un Türkiye'nin ikinci kurtuluş savaşı olduğunu söyledi.

20.00 : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ve eşi Selçuk Bayraktar, tören alanından fotoğraflarını paylaştı.


19.30 : Tören alanına gelen kalabalığa 15 Temmuz'da şehit düşenlerin resimlerinin resimlerinin yer aldığı pankartlar dağıtılıyor.

19.10 : 15 Temmuz Şehitler Köprüsü saat 12.00 itibariyle trafiğe kapatıldı. Köprüye akın eden kalabalıklar, X-Ray cihazından geçirilerek tören alanına alındı.

19.00 : 15 Temmuz anma törenini canlı blogla dakika dakika aktaracağız.