Abone Ol

Barış Atay: Parayı Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret eden Diyanet'ten alın

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay, 9 Kasım'da Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı eleştirdi.

Barış Atay: Parayı Kadir Mısıroğlu'nu ziyaret eden Diyanet'ten alın

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili ve Merkez Komite Üyesi Barış Atay, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, TİP’in önümüzdeki dönem siyasi çalışmaları ve kitlesel halk buluşmaları hakkında bilgi verdi.

"Halk toplantıları başlatacağız"

Türkiye’nin dört bir yanında “Halk Toplantıları” düzenleyeceklerini belirten Atay, “Türkiye’de emekçi halkın iradesini yansıtacak en büyük dayanışma ağını kuracağız” dedi.

Türkiye İşçi Partisi olarak, Türkiye’nin ulaşabildikleri her noktasında “halk toplantıları” başlatacaklarını kaydeden Atay, “Her hafta salı günleri Meclis’te grubu olan partiler, grup toplantıları yaparak kamuoyuna sesleniyor.

Meclis’te bulunan diğer partilere ise böyle bir olanak verilmiyor. Grubu olmayan partilerin milletvekillerinin konuşma hakları tesadüflere bağlı ve birkaç dakikayla sınırlı tutuluyor.

Bu engeli aşmanın en gerçekçi, en doğru yolunun, sesimizi sözümüzü halka taşıyıp, halkın taleplerini de Meclis’e taşımak olduğuna inanıyoruz.

Bu amaçla Türkiye’nin birçok noktasında halk toplantıları yapacağımız gibi her hafta salı günleri de Meclis’te halkın taleplerini dillendireceğiz” diye konuştu.

Atay, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın tarihçi Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmesinin sorulması üzerine, “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın topluma mesaj vermek için 9 Kasım’da bir yazar bozuntusunu ziyaret etmesi kabul edilemez” ifadesini kullandı.

Atay ‘Öğrenci Andı’ tartışmasını ise “suni gündem” olarak niteledi.

TİP Milletvekili Barış Atay, “Kriz döneminde para arıyorsanız size öneride bulunayım. Cengiz Holding’ten, Diyanet’ten, Uğur Işılak’tan, Demirören’den veya Genel Başkanınızın Saray harcamalarından para bulabilirsiniz" diye konuştu.

Atay'ın Meclis'te yaptığı konuşma özetle şöyle:

"Yarım saat önce belediyedeki işinden atıldığı için işsiz kalan bir işçi halkla ilişkiler binasında intihar girişiminde bulundu. Bunlar sizin gözlerinizin önünde oluyor. İşte size zenginleşen Türkiye!

Kriz döneminde para bulmakta zorlanabilirsiniz. Ben size birkaç öneride bulunayım; vergilerini sildiğiniz, ihya ettiğiniz Cengiz'den Limak'tan Kalyon'dan alabilirsiniz.

Cumhuriyet düşmanı bir yazar bozuntusunu 9 Kasım'da ziyaret eden ve hergün bütçesini artırdığınız Diyanet'ten de alabilirsiniz.

Çorlu tren faciasında oğlunu kaybeden anne hesap soruyor diye onu sosyal medyadan engeleyen müdürden ve onun gibilerin maaşlarından da alabilrisiniz. Ramazan programı sunması için, sonradan vekil yaptığınız Uğur Işılak'a 1 milyon 200 bin lira ödeyen Konya Meram Belediyesi'nden ya da onun gibi parayı savuran diğer belediyelerden de alabilrsiniz.

Medya kuruluşu satın alsın ve tekelleştirdiğiniz medyaya bir halka daha eklensin diye kamu bankalarından 2 yıl ödemesiz 1 milyar lira kredi verdiğiniz Demirören'den de alabilirsiniz.

Veya genel başkanınızın Saray harcamalarından aktarın. İnanın birkaç haftalık kısmı bütün ülkeye gani gani yetecektir."