Abone Ol

Bakan Pakdemirli eleştiriler sonrası iki gazeteyi aradı: THK'da da uçtum, bana yutturamazlar

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ı ve Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'yı telefonla aradı.

Bakan Pakdemirli eleştiriler sonrası iki gazeteyi aradı: Bana yutturamazlar

Pakdemirli, Hakan ile konuşmasında verdiği bilgide, pilot olduğunu hatırlatarak, "THK’da da uçtum, havacılık kulüplerinde de... Şu anda bir jeti uçurabilirim... Yani bana yutturamazlar” dedi.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar ve Menderes’e sıçradıktan 3 gün sonra kontrol altına alınabilen, binlerce dekarlık ormanlık alanı yok eden yangında Türk Hava Kurumu'na (THK) ait yangın söndürme uçaklarının kullanılmaması üzerine başlayan tartışmalar sürüyor. Bakan Pakdemirli'nin dünkü açıklamasındaki, “Kim uçmak istiyorsa uçsun bunlarla. Bu çocuk oyuncağı değil biz ihale ile bu tarz servisleri alıyoruz. Benim teşkilatım THK uçakları ile uçmak istemiyor nokta. ‘Ben bu uçağa binmem’ diyorlar. ‘Beni memuriyetten atın ben gene de bu uçağa binmem’ diyorlar. Belge üzerinde ne olursa olsun bunlar uçuşa uygun değiller. THK’nın verdiği sertifikalara güvenmiyorum. Kaldı ki devletin bakanı ‘Bu uçaklar güvenli değildir’ dedi. Konu kapanmıştır” sözleri eleştirildi.

Pakdemirli, Hakan'a, “Biz yangına en iyi, en etkili şekilde müdahale ederken Türk Hava Kurumu, sırf kendi çıkarları için bizim yaptığımız bu çalışmayı baltalamaya çalıştı. CHP ile el ele verip yalan yanlış bilgiler yaydı. Milletin kafasını karıştırdılar. Mesele bu” diyor" dedi.

THK'nın bir dernek olduğunu vurgulayan Pakdemirli, uçaklara ilişkin sorumluluğun kendisinde olmadığını vurguladı.

Pakdemirli'nin açıklamaları şöyle:

"Bakan Pakdemirli, uçaktan ve uçuştan anladığını söyledi. “Nasıl anlıyorsunuz” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Pilotluk sertifikam var. 17 yaşımda iken Avrupa’nın en genç pilotu oldum. THK’da da uçtum, havacılık kulüplerinde de... Şu anda bir jeti uçurabilirim... Yani bana yutturamazlar”.

Yazının devamı için tıklayın

Bakan, Cumhuriyet'e serzenişte bulundu

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Bakan Pakdemirli'nin gazetede çıkan haberlere sitem ettiğini söyledi. Küçükkaya'nın “Gazetemizin sayfaları sizlere de açık” teklifine Pakdemirli, "Yurtdışına gidiyorum, birkaç hafta sonra gazetenize röportaj verebilirim” yanıtını verdi.