Abone Ol

Bakan Osman Aşkın Bak medya mensuplarıyla basketbol maçı yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, organizasyonu Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından yapılan gösteri maçında forma giydi.

Bakan Osman Aşkın Bak medya mensuplarıyla basketbol maçı yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, organizasyonu Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından yapılan , Spor Toto 2. Medya Çalışanları Basketbol Turnuvası kapsamında gösteri maçında forma giydi. Bakan Osman Aşkın Bak’ın, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanları Hamza Yerlikaya ve Hidayet Türkoğlu ile birlikte mücadele ettiği takım, Medya Çalışanları Karmasını 38-27 mağlup etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Ankara’da düzenlenen Spor Toto 2. Medya Çalışanları Basketbol Turnuvası kapsamında yapılan gösteri maçında oynadı. Bakan Osman Aşkın Bak’ın takımında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanları Hamza Yerlikaya ve aynı zamanda Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı olan Hidayet Türkoğlu da yer aldı. Türkiye Basketbol 1.Ligi Takımlarından Türk Telekom’da forma giyen Ender Aslan, Nusret Yıldırım, TJ Campbell da sahadaydı.

Ankara Spor Salonu’nda oynanan Spor Toto 2. Medya Çalışanları Basketbol Turnuvası’na 13 medya kuruluşunun yanı sıra Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın takımı katılırken, turnuvada NTV ile TRT final maçında karşı karşıya geldi. Final mücadelesini 21-7 kazanan TRT şampiyon oldu.

Bakan Osman Aşkın Bak medya mensuplarıyla basketbol maçı yaptı - Resim: 1

Bakan Osman Aşkın Bak gösteri maçında forma giydi

Final maçının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanları Hamza Yerlikaya ve Hidayet Türkoğlu ile birlikte mücadele ettiği takım, Medya Çalışanları Karması ile karşı karşıya geldi.

Maç öncesinde Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu son taktikleri soyunma odasında verdi.

Bakan Osman Aşkın Bak’ın yer aldığı takım, İbrahim Kalın, Hamza Yerlikaya, Hidayet Türkoğlu ve Ender Arslan ilk beşiyle maça başladı.

Karşılaşmanın ilk devresi 17-17 berabere tamamlandı. İkinci yarıda daha etkili bir performans ortaya koyan Bakan Osman Aşkın Bak’ın yer aldığı takım sahadan 38-27 galip ayrıldı.

Bakan Osman Aşkın Bak; “Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz”

Karşılaşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, kendilerine meydan okununca maça hazırlıklı geldiklerini söyledi.

Yönetici olarak takımı iyi organize ettiğini belirten Bakan Osman Aşkın Bak, "Ben de dünya çapında sporcuları çağırdım. İbrahim Bey, Hidayet Bey, Hamza Yerlikaya'yı ve Türk Telekom'dan transferler yaptık. Güzel bir maç oldu. Rakip de iyiydi. Onları da tebrik ediyoruz. 21 Mart’ta Down sendromlu sporcularla yaptığımız maçı kaybetmiştik ama bu maçı kazanmamız lazımdı." dedi.

Rövanşa her zaman hazır olduklarını ifade eden Bakan Osman Aşkın Bak, "Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz. Sporun gücü terörü de uyuşturucu bağımlılığını da yenecektir. Her yere futbol sahaları, basketbol ve voleybol sahaları yaparak gençlerimizi spora taşıyacağız. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörün etkilerini ortadan kaldırmak için bu tip projeleri ortaya koyuyoruz. Rövanş 3 ay sonra olabilir." diye konuştu.

İbrahim Kalın; “Güzel ve keyifli bir maç oldu”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da maç sonrasında yaptığı açıklamada, "İyi bir maç oldu. İyi ter attık. Arkadaşlar da antrenmanlıydı. Güzel ve keyifli bir maç oldu. Tebrik ediyoruz. Teşekkür ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TBF Başkanı ve Başdanışman Hidayet Türkoğlu ise maçın başının biraz komik olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Arkadaşlar hazır gelmişler. Blok yedik, inşallah çekmemişsinizdir. Seneye daha güçlü bir ekiple geliriz. Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Basketbola sahip çıkın. Biz güzel işler yapıyoruz. Bu işleri de sizler sayesinde Türkiye'ye duyurabiliyoruz."

Bakan Osman Aşkın Bak mikrofonu alarak röportaj yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, daha sonra mikrofonları eline alarak muhabirlik yaptı. Bakan Osman Aşkın Bak, Medya Çalışanlarına maçın nasıl geçtiğini, kendilerini nasıl bulduklarını sordu. Bakan Osman Aşkın Bak, Basketbol Turnuvasında mücadele eden medya çalışanlarını tebrik ederek röportajını sonlandırdı.

Şampiyon takıma kupasını Bakanı Osman Aşkın Bak verdi

Turnuvada birinciliği kazanan TRT'nin kupasını ve madalyaları Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak verirken, ikinci sırada turnuvayı bitiren NTV'ye ödülünü Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın takdim etti.

Üçüncü sıradaki ATV'ye kupasını ve madalyaları, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı​ ve aynı zamanda Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı olan Hidayet Türkoğlu, turnuvayı 4. bitiren Spor Toto Teşkilat Başkanlığı Takımı'na da ödülünü Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya verdi.