Abone Ol

Bakan Ersoy'a büyük tepki: AKP'lileri çıldırtan Nalan Apa istifa ettirildi

Kültür Bakanı Mehmet Ersoy tarafından Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'na Genel Müdür olarak atanan Nalan Apa, Bakan Çavuşoğlu ve AKP'ye yönelik hakaret tweetleri ortaya çıkınca istifa etmek zorunda kaldı.

Bakan Ersoy'a büyük tepki: AKP'lileri çıldırtan Nalan Apa istifa ettirildi

TGA Genel Müdürlüğüne getirilen Nalan Apa, AKP’lilerin baskısıyla, 2012-2013 yıllarında attığı Çavuşoğlu'na hakaret ettiği ve Gezi protestolarına polisin gazlı müdahalelerini eleştiren tweetleri dolayısıyla istifa etmek zorunda bırakıldı.

Ensonhaber.com, AKP içerisinden de Nalan Apa’ya yönelik tepkiler geldiğini belirterek, bunun üzerine ‘bakanlığın, harekete geçerek, Nalan Apa’nın geçmişte attığı Tweetler’den dolayı istifasını aldığını’ öne sürdü ve Apa’nın el yazısıyla yazdığı istifa dilekçesini yayınladı.

NE OLMUŞTU?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından genel müdürlük görevine getirilen Nalan Apa'nın, AK Parti hükümetine karşı nefret dolu tweet'leri ortaya çıktı.

Nalan Apa'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu için, 2013 yılında, "Mevlüt Çavuşoğu'nun CNN INT'de dinlerken şiştim. Yalancı, yüzsüz, şerefsiz!" şeklindeki ifadeleri ve Apa'nın Gezi Direnişi'ne dair attığı destekleyici mesajları ile beraber LGBTİ paylaşımları, AKP'lileri ayağa kaldırdı.

AK Parti'nin üst düzey isimleri tarafından da tepkiyle karşılanan bu atama, yeni bir tartışmanın tweet'ini ateşledi.

Bakanlık, harekete geçerek, Nalan Apa'nın geçmişte attığı Tweetler'den dolayı istifasını aldı. Apa, istifa dilekçesinde, "... görevden kişisel nedenlerle affımı istediğimi Yönetim Kuruluna bildirmiş bulunuyorum" diye yazdı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 15 Temmuz 2019 tarihi itibarıyla yasallaşan ajansın yönetim kurulu üyelerinin atandığını ve ajansın genel müdürlüğüne yönetim kurulu kararıyla Nalan Apa’nın getirildiğini açıklamıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ajansın ilk yönetim kurulu toplantısında, yasa gereği seçimlerin yapılacağı 1 Ocak’a kadar yönetim kurulunun bakan tarafından atandığını belirtmiş ve ajansın ilk toplantısı, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un başkanlığında gerçekleştirilmişti.

Nalan Apa'nın istifa dilekçesi şu şekilde:

Bakan Ersoy'a büyük tepki: AKP'lileri çıldırtan Nalan Apa istifa ettirildi - Resim: 1

İşte AKP'lilerin paylaştığı Nalan Apa'nın o gönderilerinden bazıları:

Bakan Ersoy'a büyük tepki: AKP'lileri çıldırtan Nalan Apa istifa ettirildi - Resim: 2

Bakan Ersoy'a büyük tepki: AKP'lileri çıldırtan Nalan Apa istifa ettirildi - Resim: 3

Bakan Ersoy'a büyük tepki: AKP'lileri çıldırtan Nalan Apa istifa ettirildi - Resim: 4