Abone Ol

Bahadır Bey tarihte nasıl öldü? Diriliş Ertuğrul’da Bahadır Bey öldü mü?

Diriliş Ertuğrul son bölüm izleyenler büyük şok yaşadı. Dizinin yayınlanan son bölümümde 2 kişi diziden ayrıldı. 17 Ocak tarihinde yayınlanan Diriliş Ertuğrul 102.bölümde Bahadır Bey öldü.

Bahadır Bey tarihte nasıl öldü? Diriliş Ertuğrul’da Bahadır Bey öldü mü?

Diriliş Ertuğrul yayınlanan son bölümde nefesler tutuldu. 2 kişinin hayatını kaybettiği dizide Bahadır Bey'in ölme sahnesi damga vurdu. Bahadır Bey tarihte kimdir nasıl öldü?

Bahadır Bey, Candar Bey’in kardeşidir. Candar Bey’in büyümek için batıya gittiğinde Bahadır Bey ise ata topraklarını savunmayı istemiştir. Tabi bu durum birbirlerini koparmıştır.

İyi bir savaşçı olduğu için Sultan’ın gözünde itibar kazanmıştır. Yetiştirdiği Alpler Sultan’la beraber katıldığı savaşlarda şehit düşmüştür. Peki ya tarihte bahadır Bey kimdir, nasıl ölmüştür?

Bahadır Bey’in boynuna kılıcını dayayan Ertuğrul, Bahadır Bey’i öldürecek mi? Tüm bu sorular yanıtını beklerken tarihte Bahadır Bey nasıl ölmüştür?

TARİHTE BAHADIR BEY’İN ÖLÜMÜ! ERTUĞRUL’DA BAHADIR BEY ÖLECEK Mİ?

Diriliş Ertuğrul’da Saadettin Köpek Aslıhan ve Turgut’u zehirlemiş ve bir plan yaparak kendi sözünü dinletemediği Bahadır Bey’i de alt etmeyi düşünmüştür. Ertuğrul Bey’in Turgut ve Aslıhan’ın ölümünden Bahadır Bey’i sorumlu tutacağını çok iyi bilmektedir.

Dediği gibi olmuş ve Ertuğrul Bey ilk olarak Bahadır Bey’e gitmiştir. Bahadır Bey’in boynuna kılıcını dayayan Ertuğrul Bahadır Bey’i öldürdü. Tüm bu sorular yanıtını beklerken tarihte Bahadır Bey nasıl ölmüştür? Bahadır Bey Candar Bey’in kardeşidir.

Candar Bey Selçuklu’dan ayrılıp topraklarını batıya doğru genişletirken Bahadır Bey Candar Bey’den ayrılmış ve öz topraklarda kalmıştır. Bu yüzden Candar Bey ile arası bozulan Bahadır Bey iyi bir savaşçı olması nedeniyle Sultan’ın gözüne girmiştir.

Sultan’ın yaptığı savaşlarda bir çok kez katılmış ve Alpler’inden bir çok şehit vermiştir. Bu nedenle Sultan Bahadır Bey’i üstün tutmuştur. Bahadır Bey’in Alpleri özellikle Moğollar ve Eyyübüler tarafından çok ağır yaralar almıştır.

İşte o video...

BAHADIR BEY TARİHTE KİMDİR?

Bahadır Bey’in tarihte nasıl öldüğüne dair tarihi kaynaklarda kesin bir bilgi bulunmuyor. Bu yüzden Ertuğrul Bey’in Bahadır Bey’i öldürmesi her an gerçekleşebilir. Yahut Bahadır Bey Ertuğrul Bey’e katılıp düşman tarafından şehit düşebilir. Bahadır Bey’in ölümünü zaman içinde göreceğiz.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL’DA BAHADIR BEY KARAKTERİ GERÇEKTE KİMDİR?

TRT 1 ekranlarında 25 Ekimde 4. Sezonunun ilk bölümünde diziye dahil olan Bahadır beyi canlandıran kişi Ertuğrul Postoğlu’dur. Ertuğrul Postoğlu aslen Malatya’lıdır. Aslında kendisini yakından tanıyoruz.

Ertuğrul bek yaklaşık 22 senedir Kanal D’ de çalışan ve reklam sesi olan ses tonu olarak Mehmet Ali Erbil’e benzeyen kişidir. Kanal D den evvelde seslendirme piyasasında 9 sene faaliyet gösterdiğini dile getirdi. Ertuğrul’un babası öğretmen annesi ise Kimya dalında uzmandır.

Baba memur olunca yol İstanbul’a çıkar .Ertuğrul da burada büyür. Lise Eğitimini “Kabataş Lisesinde” alır. Pazarlama hatta hammallık bile yapar. Bir gün boş boş arkadaşları ile takılırken taklit ve ses tonu çok oturaklı olduğunu bu sesini kullanmasını söylerler.

Ertuğrul o vakte kadar belki de aklına gelmemiş olan fikri hayata koyar ve artık geçimini seslendirmeden kazanmaya başlar. Aynı zamanda tiyatro ile de haşir neşir olan Ertuğrul, halen aktif bir tiyatro oyuncusudur. Ertuğrul toplumda “paramparça” adlı dizideki rolü ile ünlenmiştir.