Abone Ol

Babacan ekibi konuştu: Erdoğan'la ilgili planları ne?

Parti kurma çalışmasını sürdüren Abdullah Gül desteğindeki Ali Babacan ve ekibi, diğer parti çalışmasında bulunan Ahmet Davutoğlu kadar kendini görünür kılmıyor.

Babacan ekibi konuştu: Erdoğan'la ilgili planları ne?

Davutoğlu’nun, genel başkanlığı döneminde vilayetlerde oluşturduğu, görevden düşürüldükten sonra da açıkta kalmış bir kenarda bekleyen teşkilat kadrosunun bulunmasının avantajı var.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Babacan için bunu söylemenin şu aşamada çok da kolay gözükmediğini ifade ediyor.

Babacan ekibinin, hem partileşme süreçlerine destek verecek hem de parti manifestosunun yazımına katkı sağlayacak yol arkadaşlarının oluşumunda iki ilkeye dikkat ettiğini söyleyen Sarıkaya, "Muhalif hareket gibi görünmek yerine, çözüm üreten ve öneren siyasi yapılanmaya çalışılıyor" diyor.

Sarıkaya'nun aktardığına göre, ekibin içinde yer alan etkin bir isim,  “Erdoğan’ı yıkma hareketi” gibi görünmekten rahatsızlık duyduklarını belirtiyor ve ekliyor:

“Hedefimiz Recep Tayyip Erdoğan dahil, hiçbir siyasi partinin liderini devirmek veya siyasal ömrünü uzatmak değil, ilkeler çevresinde hizmet odaklı bir araya gelmiş kadrolarla iktidar olmak düsturuyla hareket…”
Sarıkaya, ne Davutoğlu ne de Babacan ekibinin kendilerini sandık dışında koyacak bugünden yarına bir seçim beklemediklerini ifade ediyor.

Babacan ekibi, seçime altı ay kalana kadar Türkiye’nin yarısında örgütlenmesini tamamlamış olmanın yeteceğine işaret ederek, bunun için de zamanları olduğunu paylaşıyor.

Sarıkaya'nın notları arasında dikkat çeken detaylar da var:

"Bu aşamada bir noktanın altı daha çiziliyor; bugün ilk fitilin ateşlenmesini sağlayan, Ali Babacan’ı parti kurmaya ikna eden Beşir Atalay başta olmak üzere birçok ismin kuruluştan sonra geri plana çekilip aktif politikanın içinde bulunmayacakları da belirtiliyor. Bütün bunlar da en az dört ay daha yeni parti kurulmasına ilişkin gelişmeleri konuşacağımız anlamına geliyor."

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.