Abone Ol

Fİ davasında şok gelişme: Azra Kohen'e yapılan ödemeler durduruldu

'Bağlanma Korkusu' kitabının yazarı Başak Sayan ile karşılıklı intihal davası olan Azra Kohen'e, kitabından uyarlanan 'Fi' dizisinin yapımcısı Med Yapım telif hakları ödemelerini durdurdu.

Fİ davasında şok gelişme: Azra Kohen'e yapılan ödemeler durduruldu

'Fi'nin intihal olması ihtimaline karşı yazar Azra Kohen'e yapılan ödemeler mahkeme kararıyla bloke edildi.

'Fi-Çi-Pi' üçlemesinin yazarı Azra Kohen, 'Fi'nin 'Bağlanma Korkusu' isimli kitabından intihal olduğunu ileri süren oyuncu Başak Sayan’a tazminat davası açmıştı.

Başak Sayan da 'Fi'nin 'Bağlanma Korkusu' kitabındaki karakterlerle aynı olduğunu ve çalıntı olduğunu iddia ederek, karşı davayla cevap vermişti.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada ilginç bir gelişme yaşandı. Kitaptan alıntı olan 'Fi' dizisinin yapımcısı Med Yapım'ın avukatları, intihal davası sonuçlanıncaya kadar Kohen'e yapılan telif ödemelerinin durdurulmasını ve başka bir banka hesabında tutulmasını istedi.

Kohen'in avukatı, 'Fi' kitabının intihal olmadığını belirterek, yazarın zarar görmemesi için banka hesaplarının vadeli ve döviz hesabı olarak açılmasını talep etti.

Mahkeme, intihal davası sonuçlanıncaya kadar Azra Kohen'e yapılan yurtiçi ve yurtdışı satış telif ödemelerinin bir banka şubesinde döviz ve vadeli hesaba yatırılmasına karar verdi.

(Vatan)