Abone Ol

Ayten Gökçer felç geçirdi! Usta oyuncu Ayten Gökçer kimdir?

77 yaşındaki usta oyuncu Ayten Gökçer felç geçirdi.

Ayten Gökçer felç geçirdi! Usta oyuncu Ayten Gökçer kimdir?

Ünlü sanatçı Ayten Gökçer (77) felç geçirdi. Gökçer'in kızı Aslı Gökçer Oba, annesinin sağlık durumuyla ilgili "Annem hastaneden taburcu oldu, ama fizik tedaviye devam edecek" dedi.

Milliyet'in haberine göre Gökçer'in kızı Aslı Gökçer Oba, annesinin sağlık durumuyla ilgili "Annem hastaneden taburcu oldu, Allah'a şükür gayet iyiye gidiyor ama fizik tedaviye devam edecek. Rahatsızlığının ne zaman ve nasıl nüksettiğinden ziyade; bizim için de, sizin için de sağlık durumunun iyiye gitmesi daha önemli... Çocuklarımın yani torunlarının duruma üzülmemesi için basın açıklaması yaparak bu durumu duyurmak istemedik. Merak etmeyin, şu an iyi" dedi. Ayten Gökçer, "Hocaların Hocası" olarak anılan tiyatro duayeni eşi Cüneyt Gökçer'in 2009'da vefat etmesinden sonra, kızının isteğiyle Ankara'dan İstanbul'a yerleşmişti. "19 yaşından beri çalışıyorum, hayatım çalışmakla geçti. Bana müsaade edin; kızım, damadım, torunlarım ve dostlarımın tadını çıkarmak istiyorum" diyen usta sanatçı, Kanyon'daki evinde sakin bir hayat sürüyordu.

AYTEN GÖKÇER KİMDİR?

Ayten Gökçer, 26 Ocak 1940 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Asıl adı Ayten Kaçmaz'dır. Çocukluğu Ankara'da geçti. Babasının lokantası vardı. Bir abisi ve Yıldız adında bir ablası vardır. 2 yaşındayken anne babası boşanmış. Annesi başkasıyla evlenince, babası da yeniden ilk karısı ile tekrar evlenmiş ve Ayten ile kardeşleri orada büyümüş.

1952 yılında Ankara Devlet Konservatuarı'nın bale bölümüne başladı. 5 yıl sonra da Muhsin Ertuğrul'un tavsiyesi ile Ankara Devlet Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu Bölümünde görev aldı. 1958 yılında Ankara Devlet Tiyatrosunun sanatçı kadrosuna katıldı.
1965 yılında yönetmenliğiniAtıf Yılmaz'ın yaptığı ve Ajda Pekkan, Erol Taş, Gönül Yazar ile beraber Galatasaray'ın efsane futbolcusu ve Gol Kralı Metin Oktay'la başrolü paylaştığı Taçsız Kral filmiyle sinemaya başladı. Ama sinemadan daha çok tiyatroya önem verdi. Yedi Kocalı Hürmüz adlı müzikalde Hürmüz rolü ile başrolde oynadı.