Abone Ol

Saba Tümer ve Ayşe Arman'ın Mersin macerası

MERSİN’e bir alışveriş merkezinin konuğu olan Hürriyet Gazetesi yazarı Ayşe Arman ve televizyon sunucusu Saba Tümer, kadınlarla söyleşiye katıldı.

Saba Tümer ve Ayşe Arman'ın Mersin macerası

Çok sayıda davetlinin katıldığı söyleşide konuşan yazar Ayşe Arman, giderek artan kadın şiddetinin engellenmesini gerektiğini söyledi.

Ayşe Arman, 2015 yılında 284 kadının şiddet nedeni ile yaşamını yitirdiğini belirterek, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü şiddetin gölgesinde buruk bir şekilde kutlandı. Atatürk'ten öncede kadınlar soyutlanmış varlıklardı. 2’nci sınıf, ezilen, yok sayılıyordu. Cumhuriyetin ilk yıllarında, Mustafa Kemal Atatürk o dönem için kimsenin aklının almayacağı bir şey söyledi, ‘Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ dedi.

Saba Tümer ve Ayşe Arman'ın Mersin macerası - Resim: 1

Çocuk yaştaki kızların eş olarak satılmasının önlenemediği gibi her geçen günde bu sayı artıyor. Kız çocukların eğitimden yoksun bırakılması da hayli yükselmiş bir durumdadır. İmam nikahının da kapısı yeniden açıldı. Kadın sadece doğurmaya teşvik ediliyor. Kadınlar insan fabrikası gibi görülüyor. Kadınların tek özelliği doğurmaları değil, çalışma hayatında pek çok başarılı kadın var. Fakat kadınlar sadece evde otursun isteniyor. Evde de şiddet, dayak, taciz, tecavüz, her gün binlerce kadın tecavüze uğruyor. Gazetelerin 3’ncü sayfalarının yarısını bu mesele kaplıyor" dedi.

Saba Tümer ve Ayşe Arman'ın Mersin macerası - Resim: 2

Arman’ın ardından, sahneye gelen Saba Tümer ise söyleşiye katılanlara keyifli anlar yaşattı.

Saba Tümer ve Ayşe Arman'ın Mersin macerası - Resim: 3

Saba Tümer ve Ayşe Arman'ın Mersin macerası - Resim: 4

Saba Tümer ve Ayşe Arman'ın Mersin macerası - Resim: 5

dha