Abone Ol

Ayna grubunun solisti Atatürk’süz cuma hutbesini eleştirince 3 saat ifade verdi

Müzisyen Erhan Güleryüz İğneada’da verdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı konserinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma hutbesinde Atatürk’e yer vermemesini eleştirdi. Konser sonrasında alelacele ifadeye çağrılan Güleryüz 3 saatin sonunda serbest bırakıldı.

Atatürk’süz cuma hutbesini eleştirince 3 saat ifade verdi

Erhan Güleryüz konser sonrasında İğneada Belediye Başkanı ile birlikteyken, Başkan’ın telefonu çaldı. Başkan “Üzülerek söylüyorum ama ifadeye gitmeniz gerekiyor” dedi.

tarafsizhaberajansi'nın haberine göre; Erhan Güleryüz, Demirköy İlçe Jandarma Komutanlığı’na gitti. Jandarma Güleryüz’e “yüklenen suç”u ve haklarını anlattı.

Güleryüz ifadesinde şunları söyledi:

Ben herhangi bir dini düşünceye, dindar vatandaşlarımıza yahut belirli bir kılık kıyafet giyen kimselere yönelik herhangi bir söylemde bulunmadım. Böyle bir şey de aklımdan geçmedi. Ben Kurtuluş Savaşı döneminde dindar geçinen ve ancak sarığın cübbenin arkasına sığınarak milli mücadelenin akamete uğraması için çaba gösterenler olduğunu, buna ve onlarca ihanete, yokluğa, yoksunluğa rağmen Kurtuluş Savaşı’nı zafere kavuşturan Atatürk’ü bugün bazı kuruluşların anmaktan çekindiğini, bunun doğru olmadığını söyledim.

İfade sırasında İstanbul Barosu’ndan bir avukat hazır bulundu. Erhan Güleryüz 3 saat süren ifade işleminin ardından gözaltına alınmadan serbest bırakıldı.