Abone Ol

"AYM'ye iptal başvurusu için 52 milletvekiline daha ihtiyacımız var"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasının yolunu açan Anayasa değişikliğine ilişkin açıklama yaptı.

HDP AYM'ye başvuru için 52 milletvekili arıyor

Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasının yolunu açan Anayasa değişikliğine ilişkin, "Bizim, Anayasa Mahkemesine iptal başvurusu için 52 milletvekilinin daha desteğine ihtiyacımız var. Parlamentoda bu darbeye karşı olan 52 milletvekili varsa bizim başvurumuza imza atsınlar." dedi.

HDP Eş Genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, çok sayıda HDP'li milletvekili ile Mecliste gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yüksekdağ, bugün zorlu, yoğun ve tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, bu kavşaktan başı dik geçenler ve oluşturduğu otoriter siyaseti güçlendirerek geçtiğini sananların olduğunu savundu. Yüksekdağ, "Bugün Türkiye halklarına 7 Haziran'dan sonra başlatılan darbe sürecinin yeni bir aşaması dayatıldı. Geçici Anayasa teklifinin kabul edilmesi, darbe sürecinin Meclisteki yansımasıydı." diye konuştu.

Yüksekdağ, halkın seçme ve seçilme hakkına darbe yapıldığını ileri sürerek, oylama sonuçlarını demokratik görmelerinin ve kabul etmelerinin beklenemeyeceğini, yaşanan sürecin demokratik olmadığını söyledi. Kendileri açısından mücadelenin yeni başladığını belirten Yüksekdağ, "Bugünden sonra direnişi her yerde ve her zeminde güçlendirerek geliştireceğiz." ifadesini kullandı.