Abone Ol

Aykut Işıklar'dan günün bombası: MFÖ dağıldı, Özkan Uğur yeni grup kurdu

Medyafaresi.com yazarı ve Magazin duayeni Aykut Işıklar MFÖ hayranlarını hem üzecek hem sevindirecek bir haberi ilk kez duyurdu. Işıklar bugünkü yazısında MFÖ'nün dağıldığını ve Özkan Uğur'un yoluna yeni bir grupla devam edeceğini anlatıyor.

MFÖ dağıldı, Özkan Uğur yeni grup kurdu

İŞTE AYKUT IŞIKLAR'IN O YAZISI

MFÖ dağıldı. Özkan Uğur tek başına şarkı söyleyecek.

70'li yıllarda ‘Kaygısızlar’ adıyla yaptıkları çalışmaları saymıyorum. O grupta rahmetli müzisyen de vardı. İsimleri bilinmediği için yazları Barış Manço’ya eşlik ederlerdi. Hatta Manço ile uzun bir Anadolu turnesi de yaptılar. Turne sonunda kanlı bıçaklı olup, arkadaşlıklarını bile kestiler. Fikret Kızılok da gitar çalıp, vokal yapardı.

1980 yılında çok önemli bir karar alarak hayatlarının akışını değiştirdiler. Önce Kaygısızlar ismin bir kenara bırakıp isimlerinin baş harfini taşıyan MFÖ oldular. Sonra müziklerini yepyeni bir platform üzerine oturttular. Üç ses özgün müzik yapan, kimseyi taklit etmeyen ve eşlik yapmayan bir grup oldular. Konserlerinde arkalarına bir davulcu ve elektro gitar takviyesi alırlardı.

MFÖ ilk konserini 20 Mayıs 200 tarihinde Harbiye Şan Tiyatrosunda verdi. Bu konseri bir gazeteci arkadaşları organize etti. 736 kişi para vererek bilet alınca çok sevindiler.

Hemen 15 gün sonra MFÖ olarak bu kez Kızıltoprak AKÜN sinemasında halkın karşısına çıktılar. O tarihten beri de ülkemizde en çok sevilen ve dinlenilen müzik grubu oldular. İlk longplayleri ‘Türkü Türkü Çağırız‘ da satış rekoru kırmıştı.

İşte bu efsane grup, şu günlerde  tarihin karanlığına doğru koşmaya başladı.  MFÖ daha önceden  anlaşması yapılmış birkaç konserden sonra bir daha bir araya gelmemek üzere dağılıyor.

Grup elemanları zaten uzun zamandır tek başlarına  işler yapıyordu. Ki bu işler genelde stüdyo çalışması oluyordu. Örneğin Mazhar Alanson eski bestelerini pazarlıyordu, reklam müzikleri hazırlıyordu.

Fuat Güner bir stüdyo kurmuştu. İsteyene albüm hazırlıyor, isteyene stüdyosunu kiralıyordu. Reklam müzikleri hazırlıyordu.

Tek başına müzik çalışması yapıp para kazanamayan Özkan Uğur ise oyunculuk ile zamanını değerlendiriyordu. Başta Türkan Şoray ve Şener Şen’in başrolünü oynadığı ‘İkinci Bahar olmak üzere pek çok Tv dizisinde önemli rollerde karşımıza geldi.

Cem Yılmaz‘ın değişmeyen oyuncu kadrosunda da yer alıyordu. Yılmaz, Özkan ağabeyine filmlerinde mutlaka iyi bir rol veriyordu. Ama Özkan hepsinde başarılı olduğu için bu sırıtmadı.

Kansere yakalanan Özkan Uğur, sinemadan kazandığı para ile tedavi olup sağlığına kavuştu. Şayet bir anket yapılsa MFÖ'nin en çok sevilen elemanı olduğu kesin.

İşte bu gerçek nedeni ile, yıllardır gruptan ayrılıp kendi başına solist olmasını isteyenler vardı. Ayrılmayı birkaç kez denedi de. Halkın onları birlikte görmek isteği hep ağır bastı.

Ama şimdi durum farklı. Üçü de 70 yaşını aştı. Kafaları ayrı şeyler düşünüyor. Yeni eşleri kararlarında çok etkili oluyor. Eskisi gibi cazip konser teklifleri de gelmiyor. Çünkü piyasa çok kötü.

Sonuçta başının çaresine bakmaya karar veren Özkan Uğur birkaç müzisyen arkadaşı ile grup kurdu. Yeni bir müzik yeni bir imaj ile yola çıkacaklar. Özkan tek başına şarkı söyleyecek. Yani solist olacak.

Yakında ne yapacaklarını medyaya bildirecekler. Şimdilik gizli tutuyorlar. Grup ile Turhan Yükseler ilgileniyor.

AYKUT IŞIKLAR'IN YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Medyafaresi.com özel