Abone Ol

Aydınlık'tan Erdoğan'ın en yakınındaki isme suçlama: Amerika'nın kalın sesi

Aydınlık gazetesi bugünkü manşetinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sözcüsü İbrahim Kalın'ı hedef aldı.

Aydınlık Erdoğan'ın sözcüsünü hedef aldı: ABD'nin kalın sesi

Aydınlık gazetesi bugün “Amerika'nın Kalın sesi” manşetiyle çıktı. Gazetenin hedefinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın var.

Aydınlık haberinde “ABD Türkiye’yi Doğu Akdeniz, Fırat’ın doğusu, Kıbrıs ve Ege’den tehdit ederken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın uzattığı eli sıkmak yerine ABD’nin yalanlarına sarıldı” ifadelerini kullandı.

“ABD’NİN KARA PROPAGANDASINA SARILDI”

Aydınlık haberinde şu ifadeleri kullandı:

“ABD, Türkiye’yi Doğu Akdeniz, Fırat’ın doğusu, Kıbrıs ve Ege’den sıkıştırırken Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad Türkiye’ye el uzattı. Esad, 8 Mayıs Çarşamba sabahı Cumhurbaşkanlığı makamında (Halk Sarayı) ülkenin resmi ve özel medya temsilcileri, gazeteciler ve yazarlarla ‘özel ve basına kapalı’ bir toplantı yapmış ve bu toplantıda yazarımız Mehmet Yuva’nın yönlendirmesi ile Esad’a ‘Erdoğan’la görüşür müsünüz’ sorusu yöneltilmişti.

Esad soru üzerine ‘Türkiye önemli bir ülkedir ve Türkiye ile işbirliğine açığız. Suriye çıkarlarına uygunsa ve egemenliğine helal gelmeyecekse Erdoğan ile de görüşülebilir.

Türkiye tarafı ile sadece Rusya ve İran üzerinden görüşmüyoruz. Türk ve Suriye subayları, birçok noktada buluştu ve görüştü. Bu görüşmelerin en önemlisi Kesab’da (Hatay Yayladağı Hudut Kapısı-Lazkiye Kesab Hudut Kapısı) gerçekleşti. Suriye heyeti MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Tahran’da görüştü’ demişti.