Abone Ol

Ayakkabıyı değiştirmeyen tezgahtarı öldürdü!

Bakırköy, Zeytinlik mahallesi, Yakup sokak No.2’de 17 Aralık tarihinde meydana gelen olayda bir ayakkabı dükkanına gelen silahlı bir kişi, içerde bulunan tezgahtar Mehmet Altuntaş'ı (34), kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Saldırgan olaydan sonra kaçtı.

Ayakkabıyı değiştirmeyen tezgahtarı öldürdü!

Şüphelilnin daha önceden ruhsatsız silah, kapkaç, oto hırsızlığı suçlarından polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi. Poliste ifadeverenşüpheli“İndirimli satışlardan 99 liraya ayakkabı almıştım. Bir gün sonra rengi değişti. Geri götürdüğümde bana ‘yıka geçer’ dediler. Yıkadım, geçmeyince kendimi kaybettim” dediği öğrenildi. Şüphelinin cinayetten önce bir kafeteryada kahve içme anları, elindeki silahla dükkana doğru yürüyüşü ve kaçışı güvenlik kameralarına yansıdı.

Cinayet Büro Amirliği tarafından olaydan sonra başlatılan çalışmalarda silahlı saldırganın, cinayet işlenen ayakkabı dükkanından bir gün önce bir ayakkabı aldığı ve ertesi gün gelerek ayakkabıyı değiştirmek istediği belirledi. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen dedektifler, şüphelinin önce eşkalini daha sonrada kimliğini tespit etti. Şüpheli Ercan A., olayda kullandığı silahla birlikte polis tarafından Mecidiyeköy'de yakalanarak gözaltına alındı.

DAHA ÖNCEDEN 20 KEZ POLİSE GELİŞ KAYDI VAR

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüpheli Ercan A.’nın daha önceden ruhsatsız silah bulundurmak, kapkaç, uyuşturucu madde bulundurmak ve oto hırsızlığı suçlarından 20 kez polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi.

"BANA İNDİRİMLİ SATIŞLARDAN AYAKKABI DEĞİŞTİRİLMEZ DEDİLER"

Cinayet Büro Amirliğinde ifade veren şüpheli Ercan A. “Bir gün önce indirimli satışlarda 99 liraya beğendiğim bir ayakkabıyı aldım. Bir gün giydikten sonra kahverengi olan ayakkabının burun kısmı siyahlaştı. Bunun üzerine aldığım dükkana götürerek değiştirmek istedim. Ayakkabıyı bana satan kişi dükkanda yoktu. Başka bir tezgahtarla konuştum. Bana indirimde satılan ayakkabıları değiştiremeyeceklerini söyledi" dedi.

"YIKA GEÇER DEDİLER YIKADIM GEÇMEDİ "

Şüpheli polisteki ifadesinde "Eğer ayakkabıyı yıkarsam düzeleceğini söylediler.Ben ne kadar ısrar etsem de ayakkabıyı değiştimek istemedi. Ayakkabıyı yıka çıkmazsa yine görüşürüz deyince oradan ayrıldım.” dedi.

CİNAYETTEN ÖNCE KAHVE İÇMİŞ

Eve gittiğinde ayakkabıyı yıkadığını anlatan Ercan A. “Ancak ayakkabı daha kötü oldu. Bunun üzerine yanıma bir silah alarak tekrar mağazasının bulunduğu Bakırköy’e gittim. Bir kafeterya’da biraz oturduktan dükkana girerek rastgele ateş ettim. Daha sonra oradan kaçtım.” dedi. Öte yandan polis Ercan A.'nın cinayeti işlemeden önce bir kafeteryaya giderek kahve içtiğini tespit etti. Kamera kayıtlarına göre daha sonra belindeki tabancanın namlusuna mermi süren şüphelinin dükkana girerek cinayeti işlediği ve hızla olay yerinden kaçtığı belirlendi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.