Abone Ol

Avustralyalı çizerden Erdoğan'a Atatürk'ün sözleriyle yanıt

Avustralya'nın en yüksek tirajlı gazetesi Herald Sun için günlük karikatürler çizen Mark Knight, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla dair bir çizgi resmetti.

Avustralyalı çizerden Erdoğan'a Atatürk'ün sözleriyle yanıt

Erdoğan Çanakkale Savaşı'nın 104'üncü yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada, "Biz buradayız, biz Çanakkale'deyiz. 1000 yıldır buradayız, kıyamete kadar da burada olacağız. İstanbul'u Konstantinapol yapamayacaksınız. Dedeleriniz geldiler, burada olduğumuzu gördüler, kimi ayakta kimi tabutta geri döndüler. Aynı niyetle gelecekseniz sizi de bekleriz. Sizleri de dedeleriniz gibi uğurlayacağımızdan hiç şüpheniz olmasın" ifadelerini kullanmıştı.

Knight'ın çizdiği karikatürde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerine konan baloncukta "Büyükbabaları gibi tabut içerisinde dönecekler", arkada ise yüzünü eliyle kapatan bir Türkiye'nin kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk heykeli görülüyor. Heykelin kaidesinde "Evlâtlarınız bizim bağrımızda yatıyor ve huzur içindeler " yazıyor.

Avustralyalı çizerden Erdoğan'a Atatürk'ün sözleriyle yanıt - Resim: 1

Bu sözler, Atatürk'ün 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenlerde yaptığı konuşmada, Anzak askerleri için "Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlâtlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlâtlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlâtlarımız olmuşlardır" sözlerine bir gönderme olarak algılandı.