Abone Ol

Avukat Tuğçe Çetin aynı etekle adliyeye gitti

İstanbul’da Anadolu 2. İş Mahkemesi’nde hâkim Mehmet Yoylu, avukat Tuğçe Çetin’in etek boyunun, avukatlık mevzuatına ve giyim kuşam etik kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle fotoğrafını çekilmesini istemişti.

Avukat Tuğçe Çetin aynı etekle adliyeye gitti

Türkiye, dünden bu yana İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi'nde görülen bir duruşmada dava dosyasıyla ilgilenmek yerine davacı vekili Tuğçe Çetin'in etek boyuyla uğraşan hakimi konuşuyor.

Büyük tepki çeken olayın ardından hakim açığa alınırken, bir nevi psikolojik şiddete maruz kalan avukat psikoloji Tuğçe Çetin, bugün de adliyeye aynı kıyafetle geldi.

Meslektaşı olan eşiyle adliyeye gelen Çetin, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafa "Yine aynı kıyafetle her zaman olduğumuz yerdeyiz" notunu düştü.

Avukat Tuğçe Çetin aynı etekle adliyeye gitti - Resim: 1

Çetin bugün Twitter'da fotoğrafını paylaşarak, "Yine aynı kıyafetle her zaman olduğumuz yerdeyiz" ifadesini kullandı.

HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Olay bu sabah duruşmada olmuş. Bize de hemen öğleye doğru iletildi. HSK resen işlem başlattı ve soruşturma izni verdi. Verilen soruşturma izni üzerinden müfettiş arkadaşımız harekete geçti.

Avukat Tuğçe Çetin aynı etekle adliyeye gitti - Resim: 2

Sonra düzenlediği raporu öğleden sonra bize iletti. Dairemizin çalışma günleri belli. Bugün toplantı için yok yalnız işin önemine binaen olağanüstü toplantıya çağırdık HSK 2. Daresi’ni.

Müfettişin ön raporu görüşüldü ve oy birliği ile yargının saygınlığı ve güvenilirliği açısından zarar görmesin diye ilgili yasadaki yetki gereğince geçici olarak görevinden uzaklaştırdık.

Soruşturma devam ediyor. Müfettiş arkadaş son raporunu hazırlayıp dairemize iletecek. O rapor geldiğinde de gerekli disiplin cezası neyse, dosyadaki bilgilere belgelere ve savunmaya göre son karar verilecek” ifadelerini kullanmıştı