Abone Ol

Atletico Madrid finalde

UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanş maçında Bayern Munih’e 2-1 mağlup olan Atletico Madrid, evinde kazandığı maçın avantajıyla ilk finalist oldu.

Atletico Madrid'in muhteşem final sevinci

UEFA Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanş maçında Bayern Munih ile Atletico Madrid karşı karşıya geldi. İlk maçı 1-0 kazanan Atletico Madrid, rövanş maçından 2-1 mağlup ayrılsa da finale yükselen taraf oldu.

Atletico Madrid finalde - Resim: 1

Allianz Arena’da oynanan maçı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetti. Çakır’ın yardımcılığını Cem Satman ve Tarık Ongun yaptı.

Atletico Madrid finalde - Resim: 2

Karşılaşmanın ilk bölümlerinde ev sahibi Bayern Munih daha etkili olurken, arka arkaya bulduğu pozisyonlarda Atletico Madrid iyi direnç gösterdi. İlk 30 dakikalık sürede Bayern Munih’in şutlarında top kaleci Jan Oblak’ı geçemezken, 31. dakikada Bayern Munih baskısının sonucunu aldı. Xabi Alonso ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta topu ağlara gönderdi. (1-0)

Atletico Madrid finalde - Resim: 3

Ardından Bayern Münih penaltıdan yararlanamayınca 2. gol şansını tepti. 34. dakikada Jose Gimenez’in ceza sahası içinde yaptığı faul sonarı hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Thomas Müller’in penaltı vuruşunda kaleci Oblak göle izin vermedi. İlk yarı Bayern Munih’in 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
Atletico Madrid ikinci yarıda bulduğu ilk etkili atakta ağları havalandırdı. 54. dakikada ceza yayı gerisinde topla buluşan Antoine Griezmann skoru 1-1 yaptı. Ardından Bayern Munih tekrar öne geçmek, Atletico Madrid ise farkı açmak için ataklarını sürdürdü. İki takım da baskısını arttırırken, Bayern Munih bir kez daha ağları sarstı. 74. dakikada Robert Lewandowski takımını tekrar öne geçiren golü kaydetti. (2-1) Golün ardından Bayern Munih tur için üst düzey bir oyun ortay koydu.

Atletico Madrid finalde - Resim: 4

83. dakikada Javi Martinez’in ceza sahası içinde yaptığı faul sonrası Cüneyt Çakır bu kez Atletico Madrid için penaltı noktasını gösterdi. Torres’in penaltı vuruşunda Manuel Neuer gole izin vermedi.
Mücadeleden 2-1 mağlup ayrılan Atletico Madrid evinde kazandığı ilk maçın avantajıyla finale yükseldi.
Çekişmeli geçen maçta iki penaltı karı verildi ve iki penaltıda da kaleciler gole izin vermedi.
(İHA)