Abone Ol

Atatürk'ü geç keşfeden Ahmet Hakan'a Gülse Birsel'den olay cevap

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan dünkü“Ben nasıl Atatürkçü oldum?” başlıklı yazısında, kendisinin neden Atatürkçü olduğunu güncel siyasetten de örnekler vererek açıkladı. Ahmet Hakan'ın Atatürk'ü keşfetmesine en ilginç tepkiyi Gülse Birsel gösterdi.

Ahmet Hakan'a Gülse Birsel'den olay cevap

Ahmet Hakan’ın bu yazısının ardından bugün bir başka Hürriyet yazarı Gülse Birsel’in “Yeni başlayanlar için Atatürkçülük” başlıklı bir yazı kaleme alması ise dikkat çekti.

Gülse Birsel yazısında Ahmet Hakan’ın ismini vermedi. Ancak, yazısındaki şu ifadeler dikkat çekti: “Bazıları geç anlar. Onun için vatana, millete bir hizmet olarak, yeni başlayanlar için bir Atatürk’ü anlama, daha yakından tanıma rehberi yaptım. Kendisinin meşhur bazı sözleri ve altlarında bu sözlerin acizane şahsıma ait açıklamaları var. Zira Atatürkçülük sadece lafla olmaz, aramıza yeni katılanların fikirleri de anlayıp, ona göre hareket etmesi lazım, değil mi efendim?”

Gülse Birsel’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

Siyaset de son günlerde daha sık Atatürk demeye başladı, Allah’ım bu bir rüya mı? Fevkalade, bravo, işte böyle.

Ama tabii sadece Atatürk demekle de olmaz. Ne demişti ülkenin kurucu lideri? “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir...”

Bazıları geç anlar. Onun için vatana, millete bir hizmet olarak, yeni başlayanlar için bir Atatürk’ü anlama, daha yakından tanıma rehberi yaptım. Kendisinin meşhur bazı sözleri ve altlarında bu sözlerin acizane şahsıma ait açıklamaları var. Zira Atatürkçülük sadece lafla olmaz, aramıza yeni katılanların fikirleri de anlayıp, ona göre hareket etmesi lazım, değil mi efendim?”

Yazının devamını okumak için tıklayın