Abone Ol

Atalay Filiz, ısrarla ifadede Av. Yirmibeşoğlu'nu istedi

Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz Ankara'da işlediği cinayetlerle ilgili davada bugün ifade verecek. İfade öncesi ilginç gelişmeler yaşandı. Filiz, Ankara Barosu'nun kendisine atadığı avukatı da reddetti. İfade vermemekte ısrar eden zanlı, ifade için...

Atalay Filiz, ısrarla ifadede Av. Yirmibeşoğlu'nu istedi

İstanbul Barosu'nun atadığı avukat Vildan Yirmibeşoğlu'nun yanında olmasını istedi. Bunun üzerine sorgunun uzamaması için devreye hakim girdi.

Filiz’in SEGBİS sistemi üzerinde vereceği ifade Ankara’da işlediği cinayetler nedeniyle açılan davaya ilişkin. Ankara Barosu’nun görevlendirdiği avukatı da
istemeyen Filiz ile ilgili ortaya çıkan ‘kriz’in çözümü için dün Ankara Adliyesi’nde görevli bir sulh ceza hakiminin devreye girdiği anlaşıldı. Ankara Hakimi, dün İstanbul Barosu'nun Atalay Filiz için atadığı Avukat Vildan Yirmibeşoğlu’nu aradı “İfade vermemekte ısrar ediyor, yanında sizi istiyor” dedi. Av. Yirmibeşoğlu, hürriyet.com.tr’ye “Ortaya çıkan bir zaruriyetten dolayı Silivri’ye gideceğim. SEGBİS odasında Atalay Filiz’in yanında bulunacağım” dedi.

Atalay Filiz, ısrarla ifadede Av. Yirmibeşoğlu'nu istedi - Resim: 1Atalay Filiz'in avukatlığını yapacak Vildan Yirmibeşoğlu kimdir?

"İŞİN UZAMAMASI İÇİN..."

Atalay Filiz için İstanbul Barosu’nun, CMK kapsamında atadığı avukatı Vildan Yirmibeşoğlu, hürriyet.com.tr’nin soruları üzerine şunları söyledi: “Atalay Filiz’in davası almış değilim. Böyle bir şey yok. Ne kendisi ile ne ailesi ile henüz görüşmedim. Bu dosyayı alıp almamaya gücüm yeter mi, zamanım olacak mı buna henüz karar vermedim. Ancak durum şu, Ankara’daki dosya için ifade vermesi gerekiyor. Ankara Barosu bir avukat atamış ancak Atalay o avukatı kabul etmemiş. Dün gün boyu arandım; ancak telefonlara bakmadım. Çünkü dün Atalay’ın ifade vermesi gerekiyormuş. Daha sonra 312’li bir numaradan arandım. Telefona baktım, arayan Ankara’da görevli bir sulh ceza hakimiydi. Bana dediği şu oldu, ‘Avukat hanım, (Atalay Filiz) sizin adınızı verdi; sizi istiyor. Gelemeyecek misiniz. İşin uzamaması gerekir’. Ben de, tamam, bir anlaşmam yok ama gelirim dedim. Silivri’de ifadesi alınacak. Ben de, SEGBİS odasında yanında olacağım. Kartal Adliyesi’nde, nasıl yanında bulunduysam burada da aynı şey olacak. Dediğim gibi, halen devam eden hukuki bir süreçten geçiyoruz.  Bir şeyin içine girmiş bulundum.”

Av. Yirmibeşoğlu, Atalay Filiz’in ailesi ile ise görüşeceğini söyledi.

AV. GÜVEN: BEN TAKİP EDECEĞİM

Atalay Filiz'un bugün vermesi beklenen ifadesi Ankara'da işlenen iki cinayete ilişkin. Filiz, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Göktuğ Demirarslan ile sevgilisi Elena Radchikova'yı öldürmekten yargılanıyor.
Ankara'daki davayı takip eden Demirarslan Ailesi'nin avukatı Tezer Güven, Hurriyet.com.tr’nin sorusu üzerine "Bizim davanın 7'inci duruşması bugün görülüyor. Aile adına ben duruşmada olacağım. İfadesini ben takip edeceğim, şuan da Ankara Adliyesi'ndeyim" dedi.
Av. Güven, "İstanbul Barosu'na üye avukat Vildan Yirmibeşoğlu, bugün 'Ben Atalay'ın avukatı değilim derse, o zaman Ankara Barosu'nun atağı avukatı kabul etmek zorunda kalır" şeklinde konuştu.

Av. Güven, Filiz'in bugün, SEGBİS yolu ile ifadesinini alınması halinde, davadı önemli bir mesafenin kat edilmiş olacağın vurgu yaptı.

hürriyet