Abone Ol

Aslı Hanım'ın 1,5 Milyon dolarlık meçhul borçlusu!

Boşanma davasında '1 milyon 260 bin TL ve 287 bin $ kime gitti?' sorusu. Aslı Üstünkaya, “Meçhul borçlusunu” mahkemeye verdi!

Aslı Hanım'ın 1,5 Milyon dolarlık meçhul borçlusu!

BJK eski başkanlarından merhum işadamı Mehmet Üstünkaya’nın kızı Aslı Üstünkaya ile TJK eski başkanlarından Yasin Ekinci’nin oğlu Volkan Ekinci, geçtiğimiz günlerde boşanmaya karar vermişti. Davayı açan Volkan Ekinci, eşinin çocukları Rauf Aslan’ı annesi Heves Ekinci’ye göstermediğini iddia etmişti.

Bu iddialar konuşulurken Aslı Üstünkaya sürpriz bir kararla İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak “tespit” davası açtı. Üstünkaya, mahkemeye sunduğu dilekçede, Finansbank Etiler Şubesi’ndeki hesabından 30 Aralık 2011’de ayrı ayrı 287 bin dolar ile 1 milyon 260 bin TL çektiğini iddia etti.

Aslı Üstünkaya fotoğrafları!.. FOTO GALERİ

Borçlu kim?

Çektiği paraları verdiği kişinin, teslim aldığı paraları iade etmediğini öne süren Üstünkaya, mahkemeye sunduğu dilekçede, söz konusu borçlunun kimliğine yer vermedi. “Meçhul borçlu”ya “istirdat davası” açmak için delile ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Üstünkaya, mahkemeden, söz konusu bankada yaptığı işlemlerin tespit edilmesi talebinde bulundu. Şu sıralar sosyete de bu parayı kimin çektiği konuşuluyor.

İstirdat davası nedir?

“İstirdat”ın kelime anlamı “gerialım”dır. İstirdat davası (kime verdiğimizi bildiğimiz, kimliğini açıklamak istemediğimiz, bunun hukuk yoluyla açıklanmasını istediğimiz) geri alamadığımız nakit, çek ya da senet gibi kıymetli bir evrakımızın iadesini sağlamak amacıyla açılır. ( Vatan)