Abone Ol

Asit atan enişte, çocuğu hastanede ziyaret etmiş

İstanbul Ataşehir'deki bir restoranın oyun alanında oynayan 3 yaşındaki Y.K.'nın yüzüne asit atan saldırgan C.A.'nın olaydan sonra küçük çocuğu hastanede ziyaret ettiği sabaha kadar hastanede yakınlarıyla beklediğini tespit edildi.

Asit atan enişte, çocuğu hastanede ziyaret etmiş

Ataşehir'de ünlü bir lokantada 3,5 yaşındaki Y.K.'nın üzerine oyun alanında asitli madde atılarak yaralanması olayıyla ilgili gözaltına alınan C.A., Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesinde suçunu itiraf ettiği iddia edildi. Çocuğun teyzesinin eşi olan şüpheli C.A., asitli maddeyi bir diş macunu tüpünün içine koyduğunu ve çocukların yanına gelerek sıktığını anlattı belirtiliyor. Polis şüpheli C.A.'nın olaydan sonra maddeden yanan gömleğini değiştirdiğini ve bir saat sonra da hastaneye minik Y.K.'ya geçmiş olsun ziyaretine gittiğini, sabaha kadar hastanede yakınlarıyla beklediğini tespit etti.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Ümraniye, Çekmeköy'de yolda yürürken yakalanan C.A.'nın Cinayet Büro Amirliği'nde sorgusu tamamlandı. Avukatı yanında ifadesi alınan C.A.'nın verdiği ifadede suçunu itiraf ettiği öğrenildi. C.A.'nın ifadesinde minik Y.K.'yı aile içinde kendi çocuklarından daha fazla ilgi gördüğü için kıskandığını söylediği öğrenildi.

"MADDENİN ASİT OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"
Bir yazılım şirketinde pazarlama müdürü olarak çalıştığı öğrenilen C.A.'nın ifadesinde amacının minik Y.K.'ya zarar vermek olmadığını belirterek, “Evimde tadilat vardı. Orada ustaların bıraktığı malzemeler arasında bulduğum bir maddeyi diş macunu tüpünün içine koydum. Ben onun boya olduğunu düşünüyordum. Amacım onu arkadaşlarının arasında küçük duruma düşürmekti. Olay yerine gittiğimde ona doğru tutarak hızla sıktım. Madde hızla çevreye yayıldı. Çocuklar ağlamaya başlayınca oradan kaçıp masaya döndüm. Kimsenin beni gördüğünü düşünmedimö dediği öğrenildi.

KENDİ DE YARALANMIŞ
Olay sırasında tüpün içinden çıkan madde nedeniyle kendi elinin ve gömleğinin de yandığını anlatan C.A., “Montumu boğazıma kadar çekip yanan gömleğimi gizlemeye çalıştım. Olaydan sonra masaya döndüm. Herkes hastaneye giderken ben gitmedim. Gidip üzerimi değiştirdim" dedi.

YENİ BİR DİŞ MACUNU ALMIŞ
Yapılan soruşturmada C.A.'nın olaydan sonra bir markete giderek cebinde boşalttığı diş macunu tüpünün yerine gerçek bir diş macunu aldığı tespit edildi. Şüphelinin bunu polisin cebinde olduğu tespit edilebileceği diş macunu tüpünü sorması halinde göstermek için aldığı belirledi. Diş macunun tüpünün içindeki maddeyi evinde yapılan tadilat sırasında ustaların bıraktığı malzemelerin içinden aldığını anlatan C.A.'nın bu kadar zarar vereceğini düşünmediğini sadece boya sandığını söylediği öğrenildi. Öte yandan yapılan inceleme sonucu minik Y.K.'nın yüzünü ve gözlerini yakan maddenin sülfirik asit olduğu tespit edildi.

MİNİK Y.K.'YA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNE GİTMİŞ
Şüphelinin bir markete giderek cebinde boşalttığı diş macunu tüpünün yerine gerçek bir diş macunu almasından yaklaşık bir saat sonra hastaneye minik Y.K.'ya geçmiş olsun ziyaretine gittiği öğrenildi. Şüphelinin sabaha kadar Y.K.'nın bulunduğu, hastanede yakınlarıyla birlikte beklediği belirtildi. Yaptığından çok pişman olduğunu söyleyen C.A. öğle saatlerinde adliyeye sevk edilecek.

Radikal