Abone Ol

Armağan Portakal’ın yeni lezzeti: Blend 16.01 Bodrum Coffee Festivalinde

Armağan Portakal bir kahve hayal etti, özel bir harman... Toprağın ritmi O’nu keçinin ayak izlerine götürdü. Zeytin ağaçlarının kadim dostu keçi kahveyi keşfetmişti. Blend 16.01 böyle doğdu.

Armağan Portakal’ın yeni lezzeti: Blend 16.01 Bodrum Coffee Festivalinde

Armağan Portakal’ın hayal edip hayata geçirdiği yeni kahve markası Blend 16.01 Bodrum Coffee Festivalinde kahve severlerin beğenisine sunuluyor. 28-30 Haziran’da Bodrum’da gerçekleşecek festivalde bakın başka neler olacak?

Armağan Portakal Blend 16.01’in doğuş öyküsünü bir röportajda böyle anlatmıştı.

Nasıl doğdu?

Yalın ama zengin bir projeydi aklımdaki. Sadece Torlak Çiftliği için butik ve özel tasarım ürünler hayal ettim. Kendi ürünlerim ve faaliyetlerim zaten butiktir, çocukluğumuzdaki tadlara götüren el emeği ile ürünler yaparız. Ve el emeği bizim için hala çok değerlidir. Asıl işim olan zeytinin kadim zamanlara uzanan keçi ve çoban birlikteliği ilham verdi ve Etiyopyalı Çoban Kaldi’nin keçisinin keşfettiği kırmızı meyveli ağaca yani kahveye yöneldim.

Dünyanın saygın kahve uzmanlarından ve Pacifica Coffe kurucusu dostumuz Alper Ulus’a dedim ki “kafamda ufak ama deli bir proje var. Görüşelim mi?” Böyle başladık.

Armağan Portakal’ın yeni lezzeti: Blend 16.01 Bodrum Coffee Festivalinde - Resim: 1

Blend 16.01 özellikleri nedir?

Yüksek rakımda shade grown olarak yetişmiş Arabica çekirdekleri kullanılıyor. Bu özellik, kahveye yetiştiği bölgenin, diğer bitki ve ağaçlardan gelen zengin nefaseti veriyor. Hand picked yani sadece elle toplanan çekirdekler. El emeğinin kahvemizde de üstün özellik olması çok içime siniyor. Paketlerimizdeki check valf dışardan koku, hava vs almasını ve bayatlamasını engelliyor.

İnce dokunuşların, zarafetin, nicelik yerine niteliğin önemli olduğu, butik bir iş Blend 16.01. İnce zevklerimizi, farkındalıklarımızı, nefaseti, zevki, kişiselliği, yalınlığı tekrar hatırlamamıza neden olan zarif duygudur. Keçinin patika yolunda, yavaş, usul, çiçekli, kokulu, hissederek, etraftaki güzellikleri görerek, çaba göstererek, tırmanarak, ufak adımlarla bir yürüyüştür.

Kaç çeşit?

Türk kahvesi, filtre kahve ve çekirdek kahve olarak üç çeşit.

İsmi neden 16.01?

Blende karar verdiğimiz gün 16 Ocak idi. Bir hikayesi olmalıydı. Yalın hikaye bundan daha iyi olamazdı diye düşünüyorum.

Nerede satılıyor?

Sadece Torlak Çiftliği web sitesinden sipariş alıyoruz. Diğer ürünlerimiz gibi.

www.torlakciftligi.com

Bodrum Kahve Festivali nedir?

Armağan Portakal’ın yeni lezzeti: Blend 16.01 Bodrum Coffee Festivalinde - Resim: 2

2017’de üçüncü mekan kütüphaneler kavramından alınan ilhamla tasarlanıp Yeni Nesil Kütüphane olarak hayata geçirilen Zai, ev ve işyerinden sonra bireysel ve sosyal vakit geçirilebilecek bir mekan olma özelliğini, 2019’da yeni binası “Yaşam” ile genişletiyor.

28-29-30 Haziran 2019 tarihlerinde düzenlenen Zai Bodrum Coffee Festival ile kapılarını açacak olan Yaşam, Zai’nin “yaşam alanı” olma hayalini bir adım öteye taşıyarak; edebiyatı, sanatı, gastronomiyi, sinemayı, tiyatroyu, müziği ve birbirinden farklı alanlardaki festivalleri aynı çatı altında deneyimleme ve paylaşma imkanı sunuyor.

Bodrum’un ilk kahve festivali olma niteliği taşıyan ve bu yıl birincisi düzenlenecek olan Zai Bodrum Coffee Festival, Bodrum’un zengin kültür ve sanat ruhundan ilham alarak hayata geçiriliyor. Nitelikli yaşamın yanı sıra nitelikli tüketim, 3. dalga kahve sektöründe de kendini gösterdiğinden, kahvenin çekirdekten bardağa uzanan yolculuğu festival kapsamında kahveseverlerin ilgisine sunulacak.

Festivalde; kahve seminerleri, kahve atölyeleri, tadımlar, müzik dinletileri, ve sergiler misafirlerle buluşuyor. 11:00’de kapıları açılacak ve 15:00 itibariyle başlayacak olan festivalde, 3 gün boyunca 5 duyuya hitap eden etkinlikler saat 19.30’a kadar devam edecek. Festival sonrasında ise saat 21:00’de Zai Yaşam sahnesinde Sibel Köse ve Selen Beytekin’in konserleri festival ruhunu müzikle harmanlayacak.