Abone Ol

Suikast timindeki komandolar canlı yayında yakalandı

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimde bulunduktan sonra kaçan komandolardan 7'si Muğla'nın Marmaris ilçesinde yakalandı. Askerlerin yakalanmalarına ilişkin operasyon, an be an NTV canlı yayınına yansıdı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından, Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen askerleri yakalamak için başlatılan arama çalışmaları hava, deniz ve karadan sürdürülüyor.

Polis ekipleri şehir giriş ve çıkışlarında bütün araçları tek tek arayarak, kimlik kontrolü yaparken; ara sokaklar, meydanlar ve sahillerde de arama yapıldı.Sokak ve meydanlardaki vatandaşlara, aranan kişilerin fotoğraflarını gösteren polisler, darbeci askerleri sordu.Sahillerde güneşlenen vatandaşlara da aranan askerlerin fotoğraflarını gösten ekipler, şüpheli gördükleri kişilerin GBT sorgulamasını gerçekleştirdi.

Suikast timindeki komandolar canlı yayında yakalandı - Resim: 1

KOMANDOLARIN 7'Sİ DE YAKALANDI

Marmaris ilçesinde Çetibeli mevkiinde Özel Karma Tim'e bağlı 3 komando saat 16.00 sıralarında yakalandı. Yol kontrolü sırasında ele geçirilen askerlerin Binbaşı Taner Berber, Astusay İlyas Yaşar ve Astsubay Gökhan Güçlü olduğu öğrenildi.Bölgede çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, art arda 2 askeri daha yakaladı.Üzerinde askeri kıyafeti bulunan komandolar, kelepçelenerek gözaltına alındı.

Yakalanan askerlerden birinin menfezden çıkmasının ardından ekipler, çalışmalarını buraya yoğunlaştırdı. Menfezin giriş çıkışlarını tutan ekipler, karayolunu kapattı.Menfezde bulunan 2 asker daha menfezde yakalandı. Menfezden çıkartılan askerler gözaltına alındı.

Suikast timindeki komandolar canlı yayında yakalandı - Resim: 2

OPERASYON NTV CANLI YAYINDA

NTV İzmir Bölge Temsilcisi Merih Ak, askerlerin yakalandığı operasyon sırasında olay yerindeydi. Askerlerin yakalanmasına ilişkin görüntüler, canlı yayında aktarıldı. Merih Ak, operasyonun ardından askerlerin saklandığı menfezi de görüntüledi. Burada, askerlere ait sargı bezi, su ve konserverlerin bulunduğu görüldü.Yakalanan komandolar, kelepçelenerek Çetibeli Jandarma Karakolu'na götürüldü.