Abone Ol

Annesinin sevgilisi tarafından öldürülen Beratcan'ın ağabeyi herşeyi anlattı

Annesinin katil Ersin kaşıkçı ile ilişkisini bildiğini anlatan 16 yaşındaki abisi B. K, "Bu durumu babamda biliyordu" dedi.

Beratcan'ın ağabeyi: Annemin ilişkisini biliyordum

Annesinin sevgilisi tarafından öldürülen Beratcan'ın ağabeyi mahkemede her şeyi anlattı. İsyan eden Ergün Karakütük de eşinin tutuklanmasını istedi.
Kartal'da 9 Mart tarihinde kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan Beratcan Karakütük'ü "öldürmeye azmettirmekle" suçlanan annesi Türkan Karakütük ve "Tasarlayarak kasten adam öldürmekle" suçlanan annesinin sevgilisi Ersin Kaşıkçı'nın yargılanmasına başlandı. Anne Türkan Karakütük oğlunun öldürülmesini azmettirmediğini söyledi. İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ü, "Beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Ersin Kaşıkçı ile oğlunu, "Kasten öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanık Türkan Karakütük ve avukatları katıldı. Duruşmada Beratcan'ın babası Ergün Karakütük müşteki sıfatı ile katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın duruşmaya katılma talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

"ERSİN İLE İLİŞKİMİ EŞİM BİLİYORDU"

Duruşmada ilk olarak tutuklu sanık Ersin Kaşıkçı ile olan ilişkisini öğrenen oğlu Beratcan'ı, Ersin Kaşıkçı'ya öldürtmekle suçlanan anne Türkan Karakütük'ün sorgusu yapıldı. Tutuklu sanık Ersin Kaşıkçı ile 5-6 yıldır süren bir ilişkisi olduğunu söyleyen Türkan Karakütük, "Sanıkla olan ilişkimi eşim ve büyük oğlum biliyordu. Ersin ile servis arabasında da ilişkim oldu, çocuk yanımızda yoktu" dedi.

"ÖNCE EŞİMİ SONRA DA ERGÜN'Ü ARADIM"

Türkan Karakütük, Ersin Kayıkçı'nın çektiği çıplak fotoğrafları ile kendisini tehdit ettiğini öne sürerek, "Olay günü 15.00 civarında okumadığı için evde oturan 16 yaşındaki oğlum B.'yi aradığımda Beratcan'ın eve gelmediğini öğrendim. Ben de gidip okul civarında kardeşini aramasını söyledim. Oğlum B., okula gitmiş, arkadaşlarına sormuş bulamamış. Bu kez eşim Ergün'ü aradım. O'nu haberdar ettim. Eşim 17.30 gibi polisi aradı. Sanık Ersin'i de 17.00 civarında aradım, oğlumu görüp görmediğini sordum. Bana, 'çocuklarla takılmıştır, gelir' dedi. Konuşmasında herhangi bir gariplik yoktu. Sesinden de herhangi bir şey fark etmedim" dedi.

"OĞLUMU ÖLDÜRMESİ İÇİN SANIĞI AZMETTİRMEDİM"

Olay günü Sabah saat 10.00 da tutuklu sanık Ersin Kayıkçı ile yaptığı 574 saniyelik konuşması sorulan Türkan Karakütük, "Ondan ayrılmayı izah etmek için aradım. Bu ilişkinin eşim ve çocuklarımla sorun yarattığı için ayrılmak istemiştim. Ben iddia olunduğu gibi oğlum Beratcan'ı öldürmesi için sanık Ersin'i azmettirmiş değilim. Ben suçsuzum. Çocuğumun katili değilim, her şeyden önce benim canım, hayat kaynağım, yaşama sebebim benim çocuklarım. çocuklarımı seviyordum, çocuğumu öldürmedim, beraatimi istiyorum" dedi.

TÜRKAN BERATCAN'I ÖLDÜRMEMİ İSTİYORDU

Tutuksuz sanık Türkan Karakütük'ün savunmasını kabul etmeyen tutuksuz sanık Ersin Kaşıkçı ise sorgusunda, Beratcan'ın annesiyle olan ilişkisini bildiğini söyledi. Kaşıkçı, "Türkan bana, Beratcan'ın ilişkiyi gördüğünü, babasına söylemekle tehdit ettiğini söyledi. Bu çocuk başımıza iş açacak, kocam duyarsa ikimiz de mahvoluruz. Çocuğu bir şekilde hallet, gerekirse öldür" diye konuştu.

CİNAYETİ AYRINTILARIYLA ANLATTI

Cinayeti ayrıntılarıyla anlatan Kaşıkçı, şunları söyledi: "Bana Beratcan'ın okuldan çıktıktan sonra eczanenin önünde beni bekleyeceğini söyledi. Benim ona paket göndereceğimi akşamleyin tembih ettiğini söyledi. Çocuk 14.30 gibi yalnız geldi. Beni gördü. Kendisine annesine bir paket göndereceğimi, arabaya binmesini söyledim, itirazsız bindi. Biraz ilerledim. Biraz korkmuştu. Sesiz olmasını, elini ayağını bağlayacağımı söyledim. Korktuğu için herhangi bir karşı koyması olmadı. Ellerini, ayaklarını koli bandı ile bantladım, ağzını da bantladım. Bu arada bağırıp çağırmadı, yardım istemedi. Burnu açıktı, nefes alıyordu. Arabanın bagajına koydum. Üzerine bir battaniye örttüm, sessiz olmasını, servis yaptıktan sonra kendisini serbest bırakacığımı söyledim. Tepki vermedi. Ben yarım saat kadar süren servisimi yaptıktan sonra çocuğu Tepeören yakınına götürdüm. Bagajı açtığımda çocuk yarı baygındı. Ellerini çözdüm, çocuğu yatar vaziyette fazla derinliği olmayan suya soktum. Çocuk ayıldı, kafasından suya bastım. 1 dakika gibi bir süre içerisinde hareketsiz kaldı, çabası kesildi ve öldü. Kendisini menfezin kenarına görünmeyecek şekilde bıraktım. Sonra olay yerinden minibüsle ayrıldım. Saat 17. 00 civarında Türkan beni aradı, 'ne oldu' dedi. Ben de 'tamam' dedim. 18 gün sonra polis beni aldı. Türkan televizyonda benim adımı söyleyince olay ortaya çıktı. Ben Türkan'ın azmettirmesi üzerine bu olayı gerçekleştirdim." Müşteki Ergün Karakütük, hem tutuksuz yargılanan eşi Türkan Karakütük'ten hem de oğlunu öldüren tutuklu sanık Ersin Kaşıkçı'dan şikayetçi olduğunu söyleyerek, "Sanık eşimin diğer sanık Ergün'le olan ilişkisinden hiçbir şekilde haberim yoktu" dedi.

"4-5 YILDIR ANNEMİN ERSİN İLE İLİŞKİSİ OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Öldürülen Beratcan Karakütük'ün 16 yaşındaki abisi B. K., tanık olarak dinlendi. Tutuksuz yargılanan annesi Türkan Karakütük ile oturduğunu söyleyen B. K., tutuklu sanık Ersin Kaşıkçı'yı annesinin sevgilisi olarak bildiği için tanıdığını belirterek, "Yaklaşık 4-5 yıldır annemin sanık Ersin ile ilişkisini biliyorum. Sevgili olduklarını da biliyorum. Bu ilişkiden babamın da haberi vardı" dedi.

TÜRKAN KARAKÜTÜK'ÜN TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Müşteki Ergün Karakütük'ün Avukatı Hicran İlhan, tutuksuz sanık Türkan Karakütük'ün denetim şartlarını ihlal ettiğini, bildirdiği adreslerinin hiçbirinin doğru olmadığını, kendisine sadece telefonla ulaşılabildiği için kaçma şüphesi bulunduğunu öne sürerek tutuklanmasını istedi. Türkan Karakütük için haftada bir gün karakolda imza ve yurt dışına çıkış yasağı koyan mahkeme, tutuklama talebini kabul etmedi. Mahkeme, her iki sanığın 9 Mart ile 28 Mart tarihleri arasındaki telefon kayıtlarının Bilgi Teknoloji Kurumu'ndan istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

AĞIIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLE YARGILANIYOR

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 9 Mart 2016 tarihinde Beratcan Karakütük'ün kaybolması ile ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucu izlenen kamera görüntülerinde beyaz renkli servis minibüsüne bindiğinin görüldüğü belirtiliyor. Servis Ersin Kaşıkçı'ya ait olduğunun tespit edilmesi üzerine bu sanığın yakalandığı belirtilen iddianamede, sanığın kaybolan Beratcan Karakütük'ün annesi Türkan Karakütük ile duygusal ilişkisinin tespit edildiği bilgisine yer verildi.

Beratcan'ın annesi ve Ersin Kaşıkçı arasındaki ilişkiye öğrendiği için Ersin Kaşıkçı tarafından öldürüldüğünün anlaşıldığı belirtilen iddianamede, Ersin Kaşıkçı'nın "Beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi tasarlayarak canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması isteniyor. Ersin Kaşıkçı'nın ifadesinde ilişkiyi öğrenen Beratcan Karakütük'ün annesinin isteği üzerine cinayeti işlediği belirtilen iddianamede, anne Türkan Karakütük için de "Kasten adam öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.