Abone Ol

Ankara Üniversitesi'nde özel güvenlik görevlileri öğrencilere coplarla saldırdı!

Ankara Üniversitesinde düzenlenen “Türkiye'nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye Sempozyumu” başlıklı sempozyuma girmek isteyen öğrenciler engellendi; salon önünde coplarla darbedildi.

Ankara Üniversitesi'nde özel güvenlik öğrencilere saldırdı

Ankara Üniversitesinde düzenlenen “Türkiye'nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye Sempozyumu”na girmek isteyen bazı öğrenciler, özel güvenlik görevlilerince engellendi.

Salonda Türkiye'nin modernleşmesinde Mülkiye'nin rolü konuşulurken, engellemeye tepki gösteren öğrenciler dışarıda güvenlik görevlilerince coplandı.

İşte o video...

“Türkiye'nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye Sempozyumu” Ankara Üniversitesi Aziz Köklü Konferans Salonunda başladı.

Fakülte Dekanı Orhan Çelik ve Türk Tarih Kurumu Başkanı Refik Turan'ın katıldığı etkinliğe Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın da gelmesi bekleniyordu.

ÖĞRENCİLER BİLDİRİ İLE REKTÖR İBİŞ’E TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Fakültede bulunan öğrenci toplulukları dün sempozyuma ilişkin bildiri yayınlamıştı.

Bildiride, “Fakültemizin 160 yıllık tarihini akademik ve ilerici mirasını hiçe sayan, fakülte tarihimizin en büyük akademi kırımlarından birini gerçekleştiren mevcut rektör Erkan İbiş'in fakültemizde gerçekleştirilecek olan Türkiye'nin Modernleşme Süreci ve Mekteb-i Mülkiye Sempozyumunda onur kurulunda yer aldığını öğrenmiş bulunmaktayız” ifadeleri yer almıştı.

“Mülkiye düşmanlığı olan ve akademide kıyıma giden bir rektörün yıkmak istediği kürsüde konuşma yapması kabul edilemez” denilen bildiride fakültenin onuruna sahip çıkma çağrısı yapılmıştı.

Bildiriye Ankara Üniversitesi Aydınlanma ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Topluluğu, Ankara Üniversitesi Sosyalist Düşünce Topluluğu, Ankara Üniversitesi Yenilikçi Düşünce Topluluğu, Mülkiye Emek Topluluğu, Siyasal Bilgiler Fakültesi Edebiyat Topluluğu, Sine-i Tüllab imza atmıştı.

ÖĞRENCİLERİ COPLADILAR

Bildiri nedeniyle sempozyum günü Cebeci kampüsünde çeşitli önlemler alındı. Kampüsün içerisinde ve dışında çevik kuvvet ekipleri bulunurken, üniversitenin özel güvenlik birimi de harekete geçti.

Öğrencilerin katılımına açık olan sempozyuma bildiriyi hazırlayan öğrenci topluluklarının girmesi engellendi.

Aziz Köklü Salonu kapısından geçirilmeyen öğrencilerin itirazı üzerine arbede çıktı. Güvenlik görevlileri öğrencilere coplarla saldırdı.

Saldırının ardından fakültenin mezun derneği olan Mülkiyeliler Birliği basın açıklaması yapacağını duyurdu.

(EVRENSEL)