Abone Ol

Ankara ezan vakitleri, Ankara'da yatsı namazı saat kaçta?

Ankara'da yatsı namazı saat kaçta kılınıyor? Ankara'da yatsi ezani saat kaçta okunuyor? soruları büyük merak konusu. Türkiye'de bugün her yerde mevlid kandili kutlandığından dolayı Müslümanlar camilere akın ediyor. İşte Ankara yatsı namazı saati…

Ankara ezan vakitleri, Ankara'da yatsı namazı saat kaçta?

Ankara yatsı namazı saati! Türkiye'de bugün mevlid kandili kutlanıyor. Tüm Müslümanlar camilere akın ediyor. Bu günlerin kutlanmasında peygamber efendimiz (s.a.v.), ashabı ve mezhep imamları tarafından kutlanmamıştır. Ancak iyi görüldüğünden dolayı Müslümanlar tarafından kutlanmaktadır. Bu sebeple insanlar bu günde camilere akın edip, geceyi ibadetle geçirmektedirler.

18:0122 ARALIK ANKARA YATSI NAMAZI SAATİ

TÜM İLLER İÇİN NAMAZ VAKİTLERİNİ BU LİNKTEN GÖREBİLİRSİNİZ

İslam'ın şartlarından olan namaz ibadeti tüm ümmetlere farz kılındığı gibi Müslümanlara da farz kılındı. Günde beş vakit namaz olarak buluğ çağına ermiş ve akıl sahibi olan her Müslümanın kılmak zorunda olduğu ibadettir. Kuran ve sünnette namazın önemine dair çok sayıda ayet ve hadis bulunmaktadır.
Sabah namazı 2 rekat sünnet, 2 rekat farz
Öğlen namazı 4 rekat sünnet, 2 rekat farz ve 2 rekat son sünnet
İkindi namazı müekked olmayan 4 rekat sünnet ve 4 rekat farz
Akşam namazı 3 rekat farz ve 2 rekat sünnet
Yatsı namazı 4 rekat farz, 2 rekat sünnet ve 3 rekat vitir namazı olarak kılınmaktadır.
Ankara yatsı namazı saat kaçta? Ankara yatsı ezanı saati! Namaz sadece mevlid günleri değil her gün beş vakit olarak kılınmalıdır. Sadece mevlid günleri namaz kılıp diğer vakitlerde namaz kılanların namazın değerinin anlamadığının ispatı olarak alimler tarafından dile getirilmektedir.

Ankara ezan vakitleri, Ankara'da yatsı namazı saat kaçta? - Resim: 1Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Mevlit kandili duaları

Mevlid kandili nedir?
Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili Mevlid en-Nebi İslamdininin peygamberi olanMuhammed bin Abdullah'ın doğum gecesi ve aynı zamanda HicrîRebiülevvelayının onikinci gecesidir. İslam Nebisi Ashab-ı Kiram, Emevîler ve Abbâsîler dönemlerinde herhangi bir kutlama örneğine rastlanmayan Rebiulevvel ayının on ikinci gecesi olan Mevlid kandili, ilk defa hicretten yaklaşık üç yüz elli yıl kadar sonra Mısır'da, Şii Fâtimî Devleti döneminde kutlanmaya başlamıştır.[1]
Mevlid, "doğum zamanı" demektir.İslam'da Muhammed'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır.SünnilerRebiülevvel ayının 11.sini 12.sine bağlayan geceyi,Şiiler17. günü Mevlid günü ve 17'ye dönen geceyi deMevlid Gecesiolarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki haftayı daVahdet Haftasıilan etmişlerdir.
Kandil geceleri İslam'ın ilk zamanlarında var olan bir âdet olmayıp, hicrî 3. asırdan itibaren kutlanmaya başlanmıştır.Türkiye'deOsmanlı DevletipadişahıII. Selim'den itibaren bu kutlama gün ve gecelerinde,minarelerdekandil yakılmasıyla birliktekandiladını almıştır.
Ankara'da yatsı namazı saat kaçta kılınıyor? Ankara yatsı ezanı saatini haberimizde sizlerle paylaştık. En güncel namaz vakitlerini yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.