Abone Ol

Ankara bu görüntüden rahatsız: Serdar Ortaç ve Erbil, insanları kumara teşvik ediyor

Sefa Karahasan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de yaşanan “kumar reklamını” ve KKTC’nin buna sessiz kalmasını yazdı.

Serdar Ortaç ve Mehmet Ali Erbil, insanları kumara teşvik ediyor

Milliyet gazetesi yazarı Sefa Karahasan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de yaşananları ve KKTC’nin buna sessiz kalmasını yazdı.

Karahasan yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Kuzey Kıbrıs turizm ve eğitimle öne çıkmaya çalışan ve bu yönde çalışmalar yapan bir ülke. Ancak Ada’da son dönemde Serdar Ortaç ve Mehmet Ali Erbil gibi sanatçıların ‘kumara teşvik’ olabilecek adımlar atması dikkat çekiyor. 'Mehmet Ali Erbil, kumardan servet kazandı' haberini okumuşsunuzdur. Haberi görünce Serdar Ortaç’ın kazandığı serveti anımsadım.

Sonra haberleri inceledim.Neredeyse iki isim de aynı oranda para kazanmış. 29 Haziran 2016’da Ortaç’ın, 504 bin 55 kuruş kazandığı iddia ediliyor. Öyle bir rastlantı ki, tam bir yıl sonra aynı mekanda 21 Ağustos 2017 tarihinde Erbil, 505 bin 500 TL kazanıyor. Hiçbir turiste vurmayan şans, her yıl Kıbrıs’ta kumarla ün yapan iki isme çıkıyor. Öyle bir şans ki, haberlerde şanslı makinenin adı bile veriliyor.”

“ADINI KİRLETEN KİM OLURSA HESABINI SORMALI”

KKTC’deki yasalara da değinen Karahan köşesini şöyle sürdürdü:

“KKTC Şans Oyunları yasasının 27’inci maddesine göre, 'Ne amaçla olursa olsun, sözlü, görüntülü ve yazılı basını kullanmak yasaktır.' Yasaya hem mekan sahipleri hem de kumar oynayanlar uymak zorunda. Haberle ilgili konuştuğum bir otel sahibi, 'Ortaç ve Erbil, insanları kumara teşvik ediyor. Bu bir suç. Suç karşısında KKTC makamları neden sesini çıkarmıyor, anlamıyoruz' diyor. Haksız da değiller. Ankara’nın da desteğiyle ‘turizm ve eğitim adası’ reklamları için milyonlarca TL harcanıyor. Ankara’nın bu görüntüden rahatsız olduğunu not edeyim.

Türkiye, Kıbrıs’ın adının kumarla anılmasını istemiyor. Ama Ada’da kumara teşvik için poz verenlere karşı hiçbir cezai uygulama yok. Bu kabul edilemez. KKTC eğer bir devlet olacaksa, yasaları uygulamak zorunda. Kuzey Kıbrıs’ın adını kirleten kim olursa, hesabını sormalı. Bu ülke, böyle kazanır. Yoksa gidilen yol, yol değil. Sayın Ortaç ve Sayın Erbil de, reklam olduğu her açıdan belli olan pozlarla halkı kumara çağırmamalı. Sanatçılar, toplumun ışığı olmalı, karanlığa davet eden değil!” (odatv)